Shirley, Sanne en Jacky hebben ambities genoeg
Shirley, Sanne en Jacky hebben ambities genoeg

Stichting Jeugd– en Jongerenwerk blijft floreren in Babberich

Algemeen

BABBERICH – Als klein meisje namen ze volop deel aan het jeugdwerk in hun dorp. Nu staan de (schoon)zussen Shirley Pouwels-Pattipeilohy (28), Jacky Gademan- Pattipeilohy (27) en Sanne Pattipeilohy-Scholten (31) zelf aan het roer van de stichting Jeugd- en Jongerenwerk in Babberich. De dames hebben er zin in. Ze gaan volle bak.

Door Susan Wiendels

“Ja, het kan nu eindelijk”, lachen de drie dames in Kulturhus De Borg, de huiskamer van Babberich en dé plek waar de wekelijkse jeugdavonden op dinsdagavond plaatsvinden. Die zijn nog steeds een groot succes. Kinderen van groep drie tot en met acht zijn van september tot en met maart welkom voor een leuke activiteit. Dat varieert van bingo en t-shirt verven tot een lampionnentocht met Halloween. Aantallen van boven de veertig kinderen zijn meer gemeengoed dan uitzondering. “De eerste keer waren er zelfs 55.” Naast deze jeugdavonden, vallen ook de carnavalsoptocht, Koningsdag en Sinterklaas onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Babberich.
Al eind 2020 volgden Sanne, Shirley en Jacky het oude bestuur op. Sanne als penningmeester, Shirley als voorzitter en Jacky als secretaris. Met ‘oudgedienden’ Jolanda Visser en Christina Mück als rechterhand. Ze hadden niet heel veel bedenktijd nodig toen het oude bestuur een noodkreet slaakte. Het verenigingsleven past bij hen en aan stilzitten hebben ze een broertje dood. Zo zijn Shirley en Jacky altijd actief geweest bij de dansgardes, het meisjes- en damesvoetbal bij SV Babberich, als hofdame bij Gilde Sint Jan en bij TTV Shot. Sanne handbalde altijd FBC/OBW. Daarnaast zijn ze altijd present bij de grote festiviteiten in Babberich. Een schuttersfeest zonder Shirley, Jacky en Sanne, het is haast onmogelijk. “Monique Aalbers, Vera Schipper-Meurs en Bas Schipper hebben het tientallen jaren met veel passie gedaan. Toen zij aangaven dat zij dringend op zoek waren naar opvolging dachten we ‘het zou echt zonde zijn als het allemaal zou stoppen.’ De jeugdavonden, maar ook de Sinterklaas en de carnavalsoptocht zouden dan verdwijnen. Daar moesten we niet aan denken. We hebben als kind altijd veel plezier gehad dankzij de stichting. Dat gunnen we onze kinderen ook.”
De drie startten vol goed moed, maar net als bij zoveel andere verenigingen, gooide de coronapandemie aanvankelijk roet in het eten. “Toch hebben we in 2021 een prachtig openingsfeest kunnen organiseren bij Restaurant De Stempel”, blikken ze terug op hun eerste jaar. Ook Sinterklaas was een groot succes. “Die kwam altijd aan de Zwanenwaaij aan of bij de voormalige Rabobank. Nu hebben we er een heel verhaal omheen gebouwd met Kasteel Halsaf als vertrekpunt. Daar kwamen heel veel opa’s, oma’s, ouders en kinderen op af. Na de rondtocht door het dorp konden de kinderen in kleine groepjes met Sinterklaas op de foto. Allemaal coronaproof. De belangstelling was echt enorm.”
Een mooie opmaat naar meer, nu alles weer kan. Ambities genoeg. “We willen ook graag betrokken worden bij de jaarlijkse 4 en 5 mei herdenking bij het monument tegenover de Mariakapel. Daarnaast zijn we in de gesprek met Caleidoz om ook één keer per maand iets te gaan organiseren voor jongeren van dertien tot en met zestien jaar in het dorp. Deze leeftijftijdsgroep valt vaak buiten de boot. We willen iedereen erbij betrekken in ons mooie dorp.”