"Het belangrijkste is dat wij, en Nounou, er plezier aan hebben.”
"Het belangrijkste is dat wij, en Nounou, er plezier aan hebben.”

Labradoodle van Jordi en Charella is een hit op Instagram

Algemeen

ZEVENAAR - Jordi (30) en Charella (29) wonen vier jaar in Zevenaar. Ze wilden al vanaf het begin van hun relatie, zeven en een half jaar geleden, een hondje. Dat werd Nounou, een labradoodle. Nounou is afgeleid van het Franse woord NouNours, wat knuffelbeer betekent. De hond is een echte hit op Instagram.

Door Dena van Dijk

Vanaf het begin was het al duidelijk dat ze via social media leuke foto’s van hun nieuwe puppy wilden gaan delen. “We vonden het niet zo’n goed idee om de foto’s op onze eigen Facebook-pagina te plaatsen, want daar zaten onze vrienden en familie natuurlijk niet de hele tijd op te wachten,” vertelt Jordi.
Daarom maakten ze een Instagram-account aan voor hun puppy. “Het begon eigenlijk als een grap, we hadden niet bedacht dat we zoveel volgers zouden krijgen.” Nounou heeft nu al bijna vierduizend volgers en het gaat nog steeds omhoog! “De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat het lijkt alsof Nounou de berichten zelf schrijft, maar ook omdat alles wat wij schrijven écht realistisch is, zoals bijvoorbeeld de rampzalige nachten. Mensen vinden dat erg herkenbaar en zijn blij om te zien dat ze niet de enige mensen zijn met dit probleem.”
“Nounou plaatst altijd met een knipoog”, lacht Jordi. Charella en Jordi doen dit voor hun eigen zelfspot en om te kijken hoever de grap eigenlijk gaat. Op het account is alles geschreven met humor en vrolijkheid. “Zeker in deze coronatijd is het fijn om dat plezier door te geven.” Voor Charella en Jordi is het belangrijk dat ze alles plaatsen op de dag dat de foto gemaakt wordt. Ook hierbij gaat het weer om realisme. Alleen bepaalde fotoshoots om bijvoorbeeld kleine bedrijfjes te promoten, maken ze van tevoren.
“Er zijn zelfs mensen die Nounou herkennen van Instagram,” zegt Charella. Ze vervolgt: “We hebben weleens dat iemand naar ons toe komt en dan een soort ‘fan’ van Nounou is.” Charella en Jordi zijn allebei gespecialiseerd verpleegkundigen als hoofdberoep. “Instagram is voor ons dus geen baan, maar echt een hobby; je bent er wel altijd mee bezig, maar het is gewoon heel erg leuk.” Jordi stemt hiermee in. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Altijd maar nadenken wat een leuk bericht kan zijn.” Nounou werd op 25 februari 1 jaar. Hiervoor bedachten Jordi en Charella een verjaardags-winactie. Het belangrijkste is dat wij, en Nounou, er plezier aan hebben.” Instagram account: @nounou_thedoodle.