Leerlingen voelen zich thuis op Symbion: de school heeft kleine klassen, betrokken docenten en een fijne sfeer.(Foto: Carlo Stevering)
Leerlingen voelen zich thuis op Symbion: de school heeft kleine klassen, betrokken docenten en een fijne sfeer.(Foto: Carlo Stevering)

Symbion: open dag én individuele
rondleidingen

DIDAM - De Liemerse school voor praktijkonderwijs Symbion houdt dinsdag 8 maart tussen 16.00 en 20.00 uur een fysieke open dag. Voor wie daar niet op wil wachten, zijn er individuele rondleidingen.

Symbion is een kleine school met betrokken docenten. In een klas zitten circa zestien leerlingen. Dat maakt intensieve begeleiding mogelijk. Symbion is er vooral voor leerlingen die willen leren door te doen. Met veel praktijkvakken en stages is het onderwijs daar helemaal op ingericht. In de bovenbouw zijn er branchegerichte opleidingen in de sectoren zorg, horeca, handel & logistiek, techniek & bouw en groen. "In deze sectoren is veel werk te vinden”, vertelt locatiedirecteur Kenneth Tsang. Symbion had ook het afgelopen schooljaar weer een uitstroom van 100 procent. Dit betekent dat alle leerlingen bij het verlaten van Symbion een baan hebben of naar een vervolgopleiding gaan. Kenneth Tsang: "Wij proberen onze leerlingen een zo goed mogelijke start in de maatschappij te geven.” Een mooi voorbeeld is de Entreeklas, waarin leerlingen het mbo-diploma niveau 1 kunnen behalen. Als dat lukt, kunnen ze na Symbion doorstromen naar een mbo-2 opleiding. Een afspraak maken voor een individuele rondleiding kan via telefoonnummer 0316 - 583 880. Verder zijn er minilessen op 22 februari (12.30 - 15.00 uur). Hiervoor kun je je opgeven door vóór 15 februari een appje of sms'je te sturen naar Marlies Taal: 06 - 3964 4283. Meer informatie ook www.symbion-vo.nl.
Symbion is gevestigd aan de Hoge Witteveld 2 in Didam.