Hoera..weer kunst in Aerdt

AERDT - De officiƫle opening van de expositie met werk van Ria Klompmaker-Troost en Inyx-Art n de Aerdtse kerk op 6 februari was een groot succes. Deze expositie is op 20 en 27 februari 2022 van 14.00 tot 17.00 uur te zien

Inyx-Art staat voor de kunstenaars Frans Gerritsen en Henk van Kesteren, die hun atelier in Drempt hebben. Zij vangen in hun werken de robuustheid van gegoten glas in, bijvoorbeeld RVS of Cortenstaal.Zo ontstaan prachtige beelden, maar ook sierlijke glasvormen als glazen schoentjes. Deze schoentjes nodigen uit om weer te dansen en het leven te vieren.
Ria Klompmaker-Troost maakt deel uit van het Gelders Palet in Wageningen. Zij is een meester in aquareltechniek. De mogelijkheden van deze techniek zijn fascinerend en ze is continu bezig met het ontdekken van nieuwe technieken. Haar onderwerpen zijn voornamelijk figuratief: landschappen, stadsgezichten en bloemen, maar spannend is ook haar zoektocht op abstract gebied. In opdracht vervaardigde ze een serie over typische kenmerken van Nederlandse grondsoorten; hiervan zullen er een aantal op de expositie te zien zijn. Voor een bezoek aan de expositie geldende de volgende coronaregels: check, mondkapje bij bewegen en afstand houden.