"Mijn favoriete voetballer is Bastian Schweinsteiger"
"Mijn favoriete voetballer is Bastian Schweinsteiger"

Danny Eiweleit (SC Rijnland)

Algemeen

Naam: Danny Eiweleit

Woonplaats: Elten (Duitsland)
Geboortedatum: 10-06-1996

1. Club en positie:

Ik ben sinds mijn zesde actief bij SC Rijnland. Ik speel nu in het eerste elftal van Rijnland op de rechtshalf positie. Rijnland is tot dusver mijn enige club geweest.

2. Gezin:

Ik ben opgegroeid in Tuindorp (Tolkamer). Daar heb ik tot mijn 23e gewoond bij mijn ouders. Ik woon nu sinds kort helemaal op mijzelf in Elten.

3. Beroep/studie:

Sinds augustus ben ik werkzaam bij DIMA. in Doetinchem. Hier werk ik als front-end developer. Ik houd mij daar bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en online houden van websites.

4. Favoriete club en voetballer:

Mijn favoriete club is Bayern München. Dit is zo omdat vroeger daar ook mijn favoriete voetballer speelde: Bastian Schweinsteiger.
En natuurlijk ook omdat Bayern München al jaren zeer aantrekkelijk voetbal speelt.
Waarom Schweinsteiger? Omdat hij al die jaren een vaste waarde was bij Bayern, hij op het middenveld speelde en door zijn rust aan de bal en zijn leiderschap. Al met al iemand om naar op te kijken.

5. Lastigste tegenstander:

Dit is denk ik SDZZ. Bijna ieder seizoen hebben we het moeilijk met ze.
Soms is dat totaal niet te verklaren.

6. Hobby’s:

Ik houd natuurlijk van een balletje trappen. Maar ik hou ook nog van een lekker avondje gamen met vrienden.

7. Hoogtepunt en dieptepunt in je voetballeven:

Ik heb denk ik twee hoogtepunten. De eerste is de wedstrijd tegen oud-Feyenoord met het honderdjarig bestaan van SC Rijnland. De andere zijn de promotiewedstrijden tegen Neede toen we promoveerden naar de vierde klasse. Dieptepunt is de degradatie uit de vierde klasse.

8. Favoriete muziek:

Ik heb een hele brede smaak als het aankomt op favoriete muziek. Ik stream vaak de Discover Weekly van Spotify en wat ik dan leuk vind sla ik op in een Playlist. Dat kan nogal variëren.

9. Grootste ergernis: 

Mensen die er bij staan en niks uit voeren kan ik niet uitstaan. Als je denkt dat je wat beters te doen hebt dan kun je net zo goed weg gaan.

10. Vakantie:

Voor mij zijn de leukste vakanties naar Egypte en dan Makadi bay. Waar ik het liefst nog heen wil gaan is IJsland. En dan daar een trip te maken.

11. Droom voor de toekomst:

Gezond blijven en van mijn familie genieten. En natuurlijk promoveren naar de vierde klasse dit jaar.