Het team van CDA Zevenaar
Het team van CDA Zevenaar

CDA Zevenaar voor een
gezonde toekomst

ZEVENAAR - Onze thema’s voor een gezonde toekomst zijn wonen, werken, welzijn, water en wij, de inwoners, in een inclusieve samenleving. 

Onze gemeente biedt een enorme variatie aan locaties om te wonen. Daarbij willen wij dat onze ouderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Én richten we ons op de jongeren en gezinnen. We moeten zorgen voor voldoende betaalbare huizen en een aantrekkelijke omgeving. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en bedrijvigheid. We zetten in op de maakindustrie, logistiek, agrarische sector en de vrijetijds-economie. Wij denken hierbij aan herstructurering en ondersteuning van de binnenstad en van bestaande bedrijventerreinen en het steunen van moderne, toekomstgerichte agrarische bedrijven. Water en waterhuishouding spelen een steeds grotere rol in onze samenleving. Zo zijn er perioden van grote droogte, maar ook van extreme regenbuien. We gaan de gemeente beter voorbereiden op het veranderende klimaat. Water heeft ook een recreatieve kant, waarbij de beleving van natuur en ontspanning voorop staat.

CDA Zevenaar is dé lokaal verbindende partij die opkomt voor het belang van verenigingen, sport en cultuur. Dat zit in ons DNA.
CDA Zevenaar wil dat iedereen kan meedoen in de samenleving, in goede harmonie kan wonen en leven met en voor elkaar. We gaan uit van eigen kracht, naoberschap en eigen verantwoordelijkheid. Hierdoor krijgen we met elkaar mooie initiatieven van de grond.