Sjoerd van Bindsbergen (links): "Het meeste moeite heb ik met kleine, snelle buitenspelers" (Foto: Wil Kuijpers)
Sjoerd van Bindsbergen (links): "Het meeste moeite heb ik met kleine, snelle buitenspelers" (Foto: Wil Kuijpers)

Speler van de week: Sjoerd van Bindsbergen (SV Babberich)

Algemeen

Naam: Sjoerd van Bindsbergen
Woonplaats: Babberich
Geboortedatum:         19-10-1997

1. Club en positie:

Ik voetbal in het eerste elftal van SV Babberich en mijn positie is rechtsback.

2. Gezin:

Ik woon op dit moment nog thuis bij mijn ouders in Babberich. Daarnaast heb ik een oudere zus, maar die woont inmiddels samen met haar vriend in Pannerden.

3. Beroep/studie:

Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van mijn studie SPECO Sportcommunicatie op de Fontys in Tilburg. Vanaf februari ga ik aan de slag met mijn afstudeeropdracht en deze hoop ik eind dit jaar af te ronden.

4. Favoriete club en voetballer:

Mijn favoriete voetbalclub is Ajax, dit is al van jongs af aan zo. Mijn favoriete voetballer vind ik lastig om nu zo te bedenken. Vroeger was dat altijd Jaap Stam. Wat ik mooi vond aan hem was dat het een bikkelharde verdediger was, die geen duel uit de weg ging.

5. Lastigste tegenstander:

Ik heb niet perse één dé lastigste tegenstander. Als rechtsback vind ik kleine snelle buitenspelers de meest moeiliketegenstanders om tegen te spelen. De leukere wedstrijden vind ik altijd de duels tegen verenigingen uit de omgeving, de derby’s. Bij deze wedstrijden is er altijd meer beleving en dit merk je dan ook in het veld. Je zet dan altijd een stapje extra om een goed resultaat te behalen. 

6. Hobby’s:

Mijn hobby’s zijn voetballen, sport kijken op tv, wat drinken met vrienden of activiteit ondernemen met vrienden en een potje poolen met mijn vader.

7. Hoogtepunt en dieptepunt in je voetballeven:

Mijn hoogtepunten op voetbalgebied, als we kijken naar kampioenschappen, heb ik vooral beleefd in de jeugdelftallen. Ik speel nu een aantal seizoenen in de senioren en ben daar persoonlijk tevreden dat ik een basisplaats in het eerste elftal heb. We hebben nu een leuke voetballende ploeg waar het afgelopen seizoen veel nieuwe jongens zijn bijgekomen. Met dit team denk ik dat we in de toekomst mooie resultaten kunnen behalen.
Dieptepunten op voetbalgebied heb ik nog niet echt meegemaakt voor mijn gevoel. Ik vind het nu vooral jammer dat het voetballen weer stil ligt en hoop dat dit snel veranderd en we weer een balletje kunnen trappen.

8. Favoriete muziek:

Ik luister eigenlijk naar van alles en heb niet echt een favoriete muzieksmaak. Het hangt een beetje van de situatie en de sfeer af wat ik leuk vind om te luisteren, maar in principe vind ik het altijd wel prima wat er op staat.

9. Grootste ergernis:

Over het algemeen erger ik me niet zo snel en blijf ik meestal wel rustig. Maar wat ik vervelend vind zijn mensen die hun afspraken niet nakomen.

10. Vakantie:

Op vakantie vind ik het leuk om activiteiten te ondernemen. Een hele dag op het strand liggen is voor mij niet weggelegd, dan moet er bijvoorbeeld in ieder geval een strandbal mee zodat er nog een balletje getrapt kan worden. Naast de zomervakantie vind ik het ook leuk om op wintersportvakantie te gaan. Lekker de hele dag skiën op de berg en dan aan het eind van de dag naar de après-ski.

11. Droom voor de toekomst:

Ik hoop dit jaar mijn studie af te ronden en op voetbalgebied zou het mooi zijn als we snel weer de voetbalvelden op kunnen/mogen.