Een impressie van de woningen
Een impressie van de woningen Foto:

Baston Wonen bouwt negen
sociale huurwoningen

ZEVENAAR - Begin februari start KlokGroep in opdracht van Baston Wonen met de bouw van 9 betaalbare huurwoningen. 

De woningen met 3 slaapkamers en een zolderverdieping komen in buurtschap de Stede in de wijk Groot Holthuizen. Gelegen op korte afstand van alle stadse gemakken van het centrum van Zevenaar. De huurprijs van de woningen bedraagt ongeveer € 630,= per maand. Afhankelijk van het inkomen heeft men recht op huurtoeslag. Dat de woningen bijna energieneutraal zijn en worden aangesloten op een warmtenet, draagt bij aan betaalbare woonlasten.

Opleveren na 75 werkdagen 

In slechts 75 werkbare dagen na de start bouw is voor de zomer de oplevering van de woningen gepland. De materialen worden vooraf in een fabriek tot elementen gemaakt, waarna deze naar de bouwplaats worden getransporteerd en verwerkt.

Spelregels

In het voorjaar biedt Baston Wonen de woningen te huur aan op www.entree.nu en worden de spelregels voor de toewijzing bekend. Meer informatie: https://www.baston.nl/ik-wil-huren/nieuwbouwproject(en). Baston Wonen wil de komende jaren de nieuwbouwproductie opschroeven om zo in de toenemende vraag naar betaalbare huurwoningen te voorzien. Met de gemeente Zevenaar is Baston Wonen in gesprek over meerdere locaties in de gemeente Zevenaar waar zij zo snel mogelijk extra sociale huurwoningen kunnen realiseren. Op vrijdag 24 december ondertekenden Sandra van Zaal, directeur-bestuurder van Baston Wonen en Stefan van Duijnhoven, directeur KlokGroep Wonen de contractstukken voor de bouw van 9 eengezinswoningen.