Rob Lucassen, Henk Dukkerhof, Willy van Dinther en Annie Scholten pakken de tassen in
Rob Lucassen, Henk Dukkerhof, Willy van Dinther en Annie Scholten pakken de tassen in Foto:

Opsteker voor 170 Babberichse gezinnen

BABBERICH - Dorpsraad Babberich heeft op oudjaarsdag gezorgd voor een aangename verrassing. Samen met de werkgroep bijzondere diensten bezorgden zij 170 gezinnen een tas met lekkernijen en een warme boodschap.

Voorzitter Willy van Dinther: "Het jaar 2021 zit er bijna op, wie had gedacht dat we nog volop in de COVID-19 pandemie zouden zitten, die ons leven al twee jaar lang in de greep houdt en waar we maar niet uit lijken te komen.We worden in de media overspoeld met allerlei meningen, voor en tegen, maar de werkelijkheid is dat we met woorden het niet kunnen oplossen, daadkrachtige en vooral duidelijke maatregelen helpen, mits we ons er allemaal aan houden. Bij onze kwetsbare dorpsgenoten is er door deze pandemie nog extra verborgen verdriet en leed bijgekomen: de onzichtbare eenzaamheid, iets waaraan we in ons dorp met zijn allen iets aan kunnen en willen doen. Dat kan door er voor deze grote groep te zijn, waar mogelijk en noodzakelijk de helpende hand te bieden. In Babberich behoeft en behoort zich niemand eenzaam te voelen. Met Pinksteren dit jaar hebben we al een verrassing bezorgd, ook al omdat we toen dachten ' de pandemie loopt op zijn eind.' Helaas is dat een misvatting geweest. Om de pijn, het verdriet en de eenzaamheid tijdens deze langdurende pandemie te verzachten, hebben we besloten óók aan het eind van dit jaar nog een extraatje bezorgen om te vertellen dat wij er in Babberich voor iedereen zijn, voor en met elkaar in goede en slechte tijden. We willen duidelijk het gevoel geven dat onze dorpsgenoten niet alleen zijn."
Hij is trots op de Dorpsraad-Babberich én op de ruim 50 vrijwilligers die het hele jaar door in diverse werkgroepen zich met plezier inzetten voor de leefbaarheid in het dorp en het welzijn van de dorpsgenoten. " Het motto voor en met elkaar wordt meer dan waargemaakt."