INGEZONDEN BRIEF

Bedreigd met vuurwapen

Wij wonen sedert een aantal jaren met plezier in Giesbeek, maar worden wel met regelmaat lastig gevallen door jongelui die in het weekend belletje trekken en soms allerlei viezigheid in de brievenbus deponeren. Vervelend, maar we hebben dit altijd beschouwd als kinderachtige puberstreken.

Totdat woensdag 29 december jl. rond middernacht opnieuw aan de bel werd getrokken. We zagen twee jongens snel wegfietsen, maar onze zoon wist een van hen op de fiets te achterhalen. Hij heeft hem van zijn fiets getrokken, waarbij ze allebei ten val zijn gekomen. Bij het opstaan heeft de jongen een pistool uit zijn zak getrokken en heeft onze zoon daarmee bedreigd. Direct daarop zijn beide jongens hem gesmeerd. De puber met het pistool was blank, donker gekleed en vijftien รก zestien jaar oud. Gezien de leeftijd, tijdstip en het feit dat ze op de fiets waren, is het vrijwel zeker dat beide jongens afkomstig zijn uit Giesbeek.
Ik wil daarom een dringend beroep doen op de inwoners van Giesbeek: heeft u in de betreffende nacht deze jongens zien fietsen en misschien herkend? Neemt u dan aub contact op met de politie Zevenaar, zij is op zoek naar deze knullen. Of heeft u misschien zelfs gemerkt dat uw zoon in de betreffende nacht overstuur of juist volledig opgedraaid is thuisgekomen? Dan is de kans groot dat hij bij dit incident betrokken is geweest of zelfs het wapen heeft vastgehouden. Dan wordt het hoog tijd voor een stevig gesprek met hem en daarna een bezoek aan de politie. Want als pubers in Giesbeek gaan rondfietsen met vuurwapens op zak en daarmee burgers bedreigen, dan zijn we ver gezonken. Het gevoel van de sociale geborgenheid van dit mooie dorp kan dan meteen de vuilnishoop op.

Naam en adres bij de redactie
bekend.