De gasten waren blij met de inhoud van het kerstpakket
De gasten waren blij met de inhoud van het kerstpakket Foto:

Geen kerstviering voor Zonnebloemgasten, wél een verrassing

ZEVENAAR - De gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West kregen in eerste instantie de teleurstelling te verwerken dat de geplande Kerstviering van 15 december niet doorging vanwege de ontwikkelingen rondom corona. Vervolgens was het de activiteitencommissie die voor een aangename kerstverrassing zorgde.

Door Piet van Breukelen

Even zag het ernaar uit de Zonnebloemgasten het jaar 2021 vrolijk zouden afsluiten met een kerstviering op 15 december bij De Griethse Poort. Alles was daarvoor al in kannen en kruiken. Maar met een vooruitziende blik besloot het bestuur eind november de Kerstviering niet te laten doorgaan. Secretaresse Jopie Boone: “We hebben alle vrijwilligers gemeld dat we in verband met de toenemende besmettingen het risico niet willen nemen met zo’n grote groep mensen in een binnenruimte bij elkaar te komen.” Vervolgens kregen de vrijwilligers te horen dat ze wel op die datum een kerstpakket konden ophalen dat was samengesteld door de activiteitencommissie.
Het jaar dat nu wordt uitgeluid is wel een jaar geweest waarin de activiteitencommissie, voorgezeten door bestuurslid Jaap Huissoon, heeft kunnen laten zien hoe belangrijk die is als de jaarlijks terugkerende activiteiten zoals het stampottenbuffet, een dagje uit en de kerstviering niet kunnen doorgaan. Natuurlijk deden ook de vrijwilligers hun uiterste best regelmatig in contact te komen met hun gasten. Zij weten als geen ander dat het bij de Zonnebloem al ruim zeventig jaar draait om mensen; ook in deze corona-periode. En dan wordt er dus ook gedacht in oplossingen. Dus ging Huissoon met zijn commissieleden Alie van Boggelen, Alies Rutgers en Marie-Anne de Leuw aan de slag en kon iedere vrijwilliger vanaf 15 december op bezoek bij zijn gast met een mooi kerstpakket. Behalve een lekker advocaatje (de plaatselijke Albert Heijn deed er gratis slagroom bij), een amaryllis waxbol, een creatief kaarslichtje voor de donkere dagen, een klein flesje wijn, en het blad Tot Zo, was er een gedicht, waarin de gedachte van het Zonnebloemwerk heel mooi wordt weergegeven: een beetje aandacht voor elkaar zorgt ervoor dat mensen niet in een isolement geraken.
De afdeling ziet overigens steeds meer vrijwilligers afhaken vanwege hun leeftijd of omdat ze meer tijd nodig hebben als mantelzorger in hun privésituatie. Vandaar dat er weer behoefte is aan nieuwe vrijwilligers. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Rini Foeken, bestuurslid bezoekwerk via maas.rini@concepts.nl of 0316-342556