'De stilte, de zee en de wind doen hun werk' (Foto: SW Studio)
'De stilte, de zee en de wind doen hun werk' (Foto: SW Studio) Foto: SW Studio

Lichter naar huis door rouwretraites naar Vlieland

ZEVENAAR - Rust, ruimte & rouw vormen een goede combinatie na het overlijden van een geliefde, aldus Marleen Bruns. Marleen is uitvaartbegeleider en spreker voor onder meer Memora uitvaartverzorging in Zevenaar. Het blijkt vaak moeilijk om in de periode na overlijden echt aandacht te hebben voor je verdriet. Toch is het goed om dat te doen, want rust en ruimte om te rouwen maken je krachtiger. Daarom organiseert Marleen met ‘Vooruit met verdriet’ 3-daagse rouwretraites op Vlieland. 

'Wat een rust heeft het mij 
gebracht!'

Rouwen doet ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen tempo. ‘’Ik neem je mee naar het prachtige eiland Vlieland en geef je handreikingen hoe je je verdriet de ruimte geeft. Een heerlijk hotel, de maaltijden zijn geregeld, fietsen staan voor je klaar. We zijn met een kleine groep van maximaal acht personen. Er zijn gezamenlijke onderdelen, maar er is ook veel tijd om alleen op pad te gaan. Alles is goed. Je weet waar je voor komt en je gaat het aan. De stilte, de zee en de wind doen hun werk.”

Voor wie?

Is er iemand van wie je veel houdt gestorven? Heb je de draad van het leven redelijk opgepakt, maar voelt het soms alsof je hoofd vol zit? Wil je een stap vooruit maken? Dan is deze rouwretraite iets voor jou. Data: 31 januari tot en met 2 februari 2022 en 16 tot en met18 maart 2022. Voor vragen of aanmelden bel Marleen: 06-42351939 of mail contact@vooruitmetverdriet.nl, www.vooruitmetverdriet.nl.