Stella Maris
Stella Maris Foto:

Laatste kerstviering voor koor Stella Maris

ZEVENAAR - Na ruim 55 jaar zal het koor Stella Maris voor de laatste keer de viering muzikaal ondersteunen. Deze viering vindt plaats op Eerste Kerstdag om 11.30 uur in de Andreaskerk in Zevenaar.

Stella Maris dat door al die jaren heen op geheel eigen wijze de vieringen verzorgde, wordt namelijk (net als de overige koren uit de St. Willibrordusparochie) per 1 januari 2022 ontbonden.
Reden van ontbinding is, dat door het sluiten van veel kerken er een overschot aan koren is ontstaan. Het aantal koren moet teruggebracht worden, vindt het kerkbestuur. Dat hiermee jaren lange vriendschaps- en familiebanden worden doorbroken, is iets wat veel mensen na aan het hart gaat.
Velen zingen al vele decennia met elkaar en hebben samen lief en leed gedeeld.
De leden van Stella Maris blijven gelukkig wel samen zingen in een nieuw op te richten projectkoor. Een koor dat (met name) de bijzondere vieringen (onder meer Communie, Vormsel, Palmpasen, Pasen) muzikaal zal gaan verzorgen.
Onder de naam (s)Amen zal dit koor vieringen van mooie muziek blijven voorzien. Langs deze weg bedankt koor Stella Maris een ieder hartelijk die het koor een warm hart heeft toegedragen en gesteund heeft.
Wij heten u van harte welkom tijdens de laatste viering van Stella Maris. Hiervoor kunt u kaarten halen bij het parochiecentrum.