Afbeelding
Foto:

Zilveren Camera Expositie in Turmac Cultuurfabriek geopend

ZEVENAAR - De expositie van de Zilveren Camera 2020  in de Turmac Cultuurfabriek is geopend.

De beste nieuwsfoto’s van Nederland van het afgelopen jaar zijn nog één keer in beeld te zien. De expositie toont de winnende foto’s van de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland en is te zien tot en met 9 januari 2022. 

De Zilveren Camera is de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie en wordt sinds 1949 uitgereikt. Stichting De Zilveren Camera is de drijvende kracht achter het initiatief en heeft als taak de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen, een opdracht die nog komt van de oprichters. Het belangrijkste instrument hiervoor is de jaarlijkse wedstrijd, waarmee prijzen worden toegekend in negen categorieën van nieuws en politiek tot sport, kunst en cultuur.
De belangrijkste onderscheiding voor nieuwsfotografie in Nederland is de Canon Zilveren Camera. Deze is dit jaar gegaan naar Kees van der Veen met zijn serie 'Piet Franssen overlijdt aan corona'. Deze serie vertelt het verhaal van de 73-jarige Piet die corona krijgt en daar uiteindelijk aan overlijdt op 16 april 2020. De expositie is tot en met 9 januari 2022 te zien bij het Liemers Museum in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar. Toegang € 6,50. Bezoek je de tentoonstelling na 21 december, dan kun je ook gratis naar het ernaast gelegen Liemers Museum.
Meer informatie: www.liemerskunstwerk.nl/zilverencamera.