Verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers

LIEMERS - In het kader van de Waeke van het Achterhoekse en Liemerse Boek, komend jaar maart, zal wederom het beste boek van 2021 uit of over de regio worden verkozen. 

De Waeke van het Achterhoekse en Liemerse Boek wordt elk jaar in streektaalmaand maart georganiseerd door de Dialectkring Achterhoek en Liemers, Vrienden van de Streektaal veur Lochem en umgeving en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Doel van de Waeke is promotie van verschenen publicaties uit en over de streek Achterhoek en Liemers. Het gaat dus om boeken die, qua inhoud en/of gebruik van de streektaal, aan deze regio zijn gerelateerd
Er is een nieuwe vakjury geïnstalleerd die de vijf genomineerden en uiteindelijk het Beste Boek zal kiezen.
Het Erfgoedcentrum heeft al heel wat publicaties uit en/of over de streek binnen, maar inzendingen zijn nog welkom. Regionale publicaties kunnen nog tot 31 december worden ingediend om mee te dingen naar de titel Beste Boek Achterhoek en Liemers.
De vakjury die de publicaties gaat beoordelen, bestaat uit: Gerwin Nijkamp, hoofdredacteur Achterhoek Nieuws (voorzitter), Frans van Gorkum, streektaalzanger, verteller en tekstschrijver, Resy Oonk, pr-medewerker Bibliotheek Oost-Achterhoek, Marc Weikamp, grafisch ontwerper en illustrator, Erna Wondergem, medewerker Boekhandel Lovink, Lochem. Inzendingen moeten dit jaar zijn verschenen.
Voor de verkiezing beste boek komen bijvoorbeeld in aanmerking romans, kinderboeken, gedichtenbundels, stripboeken, fotoboeken en publicaties die geënt zijn op historie, cultuur en/of identiteit van de Achterhoek/Liemers. Een publicatie hoeft niet in streektaal te zijn geschreven, maar dat mag natuurlijk wel.
Aan de verkiezing zijn geldprijzen en een mooi beeldje verbonden.