Afbeelding
Foto:

Workshops DigiVitaler bij Kunstwerk! de Bibliotheek

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Leer het bij Kunstwerk! de Bibliotheek

Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert op woensdag 15 en dinsdag 21 december a.s. twee gratis workshops DigiVitaler in Zevenaar om je kennis te laten maken met de digitale zorg en ermee aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet. 

De workshops gaan over verschillende vormen van digitale zorg. Denk bijvoorbeeld aan het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis, het videoconsult, de website thuisarts.nl of apotheek.nl of de verschillende gezondheidsapps. De workshops vinden plaats in de bibliotheek in Zevenaar. Tijdens de twee workshops worden er verschillende vormen van digitale zorg behandeld. Op woensdag 15 december 10:00-12:00 uur wordt het patiëntenportaal van de huisarts uitgelegd. Op dinsdag 21 december van 14.00-16.00 uur leer je meer over het patiëntenportaal van het ziekenhuis en DigiD. De workshops zijn gratis. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, tablet of computer. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij een van de gratis cursussen van Kunstwerk! de Bibliotheek. Voor meer informatie en aanmelden, kun je contact opnemen met Marie-José van de Velde via 0316-745680, activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of bij de balie van de bibliotheek in Zevenaar.

Per workshop is er een maximum van 6 deelnemers. Als de workshop vol is, kom je op een wachtlijst. We nemen dan contact met je op als er weer nieuwe workshops zijn. We plannen regelmatig nieuwe workshops in. Houd voor actuele data de website en nieuwsbrief in de gaten.