Vijftig jaar getrouwd. Stralende gezichten! (Foto: Ad Utens Fotografie Maastricht)
Vijftig jaar getrouwd. Stralende gezichten! (Foto: Ad Utens Fotografie Maastricht)

John en Cobie van Weerlee vijftig jaar getrouwd

Algemeen

ZEVENAAR - John en Cobie van Weerlee zijn vandaag op de kop af vijftig jaar getrouwd. Dat is een felicitatie meer dan waard!

John en Cobie wonen al sinds 1977 op ‘Schaapsdrift’ in Zevenaar. Zoon Jeroen: “Mijn broertje en ik zijn opgegroeid in Zevenaar. Mijn moeder gaat al sinds die tijd elke week naar de gym zoals ze dat noemt. Samen fietsen ze de hele regio door op de tandem of allebei op een eigen fiets. Ze trekken er graag op uit met caravan. Vanwege de reisbeperkingen hebben ze de afgelopen jaren enkele maanden in Vorden op de camping gestaan.”
Wat wellicht de allermooiste eigenschap van ze is dat vrienden en familie echt op ze kunnen rekenen. Jeroen vervolgt: “De overburen van het pleintje werden verzorgd en later bezocht in het verzorgingshuis. De moeder van een vriendin uit Zevenaar werd wekelijks bezocht en als het even kon mee naar buiten genomen voor een koppie koffie met iets lekkers. Elke woensdag kwamen ze naar Breda om op de kleinkinderen te passen. Nu onze kinderen groter zijn geworden is de hulp niet meer nodig, maar de gezelligheid er niet minder om. Ze verlenen nu wekelijks hulp aan de zussen van mijn vader en aan de zwager van mijn moeder die er eerder dit jaar door het overlijden van mijn tante alleen voor is komen te staan.”