Mobiel bellen en internetten
in Babberich: het kan weer!

ma 22 nov 2021, 09:17

BABBERICH – Pierre Jans en met hem talloze dorpsgenoten zijn de koning te rijk. Provider KPN paste recent de zendmast in de kerktoren aan, waardoor fatsoenlijk mobiel bellen en internetten weer tot de mogelijkheden behoort.

Jarenlang hadden Babberichers slecht mobiel bereik in het dorp. Met name in het hart van Babberich bleek mobiel bellen en internetten amper mogelijk.
De signaalpunten in het buitengebied waren te zwak voor het centrum en dankzij de ligging aan de Duitse grens schakelden veel telefoons over naar een Duitse provider. Die bleek aan Nederlandse zijde niet goed te werken. Dat was niet alleen onhandig met thuiswerken of contactloos betalen, ook in 112-situaties en bij sms’jes voor het AED-meldpunt leidde het slechte bereik tot veel onrust en hachelijke momenten.
Meerdere malen kaartte Jans als inwoner en lid van de Dorpsraad het probleem aan bij de provider, maar telkens kreeg hij nul op het rekest. Dat de aanhouder toch wint, bleek onlangs. Met een hoogwerker klommen de mannen van KPN de kerk in om de mast aan te passen aan de modernste technologieën.