Juichen maar! Groep 7 van De Trompetter is de meest mediawijze klas van Gelderland
Juichen maar! Groep 7 van De Trompetter is de meest mediawijze klas van Gelderland Foto:

Groep 7 van De Trompetter uit Angerlo is meest mediawijze klas van Gelderland

di 23 nov 2021, 20:35

ANGERLO - Groep 7 van basisschool De Trompetter uit Angerlo is de meest mediawijze klas van Gelderland.De leerlingen hebben tijdens de landelijke wedstrijd van de serious game MediaMasters meer bits (punten) gehaald dan andere Gelderse klassen.

Van 4 tot en met 12 november vond de elfde editie van MediaMasters plaats, een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid en een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Aan de landelijke wedstrijd deed een recordaantal van 160.000 leerlingen uit groep 7 en 8 uit het regulier en speciaal basisonderwijs mee. Zij bouwden spelenderwijs basiskennis op over mediawijze onderwerpen zoals WhatsApp, privacy, gamen, cybercriminaliteit, online pesten, nepnieuws en meer. Een week lang probeerden de kinderen op school en thuis zoveel mogelijk bits (punten) te verdienen door samen MediaMissies te volbrengen en mediawijze uitdagingen aan te gaan. Na een spannende finaledag bleken de leerlingen uit groep 7 van De Trompetter de meeste bits te hebben verdiend van de hele provincie en op één van heel Nederland.
Nienke Godschalk, leerkracht groep 7: "De kinderen zijn fanatiek bezig geweest. Ze wilden per sé alles goed hebben tijdens de missies en zijn daardoor heel kritisch geweest op hun zoekresultaten. Het leuke aan MediaMasters is dat het echt aanzet tot gesprekken die de kinderen aan het denken zetten. Op de vraag of likes belangrijk zijn, antwoordden de kinderen volmondig 'nee natuurlijk niet'. Toen ik vervolgens vroeg wat ze ervan zouden vinden als ze geen één like zouden krijgen, kwamen ze tot de conclusie dat likes misschien toch wel belangrijk zijn. Het doel van de kinderen deze week was winnen van de groep 8 bij ons op school. Toen we vrijdagochtend de finale speelden, zaten er zes kinderen thuis. Zij baalden enorm, dus hebben we hen ingebeld via Teams zodat ze toch mee konden doen, past mooi in het kader van mediawijsheid." Sarah Hijmans, producent en eindredacteur van MediaMasters: "De landelijke spelresultaten van MediaMasters zeggen altijd veel over de basiskennis mediawijsheid van kinderen in groep 7 en 8."

Lees verder op pagina 3