Midwinterhoornwandeling bij aanvang Advent

DOESBURG - Op 28 november aanstaande wordt weer de Midwinterhoornwandeling Doesburg georganiseerd. Vorig jaar kon deze vanwege Covid-19 niet doorgaan. 

Honderden wandelaars lopen de route, waarbij onderweg de klanken van de midwinterhoorn te horen zijn. De wandelaars kunnen kiezen uit een wandeling van 7 of 10 kilometer. De wandeling van 7 kilometer is een leuke wandeling die ook prima te doen is met kinderen. Deze gaat onder andere over de vestingwallen, de zogenaamde batterijen van Doesburg. De tien kilometer is voor de diegenen die wat meer geoefend hebben en loopt ook buiten het centrum van Doesburg langs ‘Het Zwarte Schaar'.

Midwinterhoorngroep Doesburg
Tijdens de wandeling klinken op verschillende plaatsen langs de route de mystieke warme tonen van de houten midwinterhoorns. De veertien enthousiaste leden van de Midwinterhoorngroep Doesburg blazen niet alleen op de hoorns, ook het maken van de hoorn is te bewonderen.

Immaterieel erfgoed
Midwinterhoornblazen behoort tot het immaterieel cultureel erfgoed en zondag 28 november is de eerste dag in de adventsperiode waarop geblazen mag worden.
De periode van blazen loopt door tot Driekoningen op 6 januari, daarna worden de hoorns weer opgeborgen. In deze adventsperiode treedt de midwinterhoorngroep ook op bij scholen, kerstmarkten, herdenkingen en kerstconcerten.
Bijzonder is ook dat de Midwinterhoornblazers in de kerstvakantie dagelijks te horen zijn in het Openluchtmuseum te Arnhem.
De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 7 of 10 km. De route is bewegwijzerd en er is een routebeschrijving. Ook zijn er rustpunten opgenomen in de route. De kosten zijn € 3,00 per persoon (€ 1,00 korting voor KNWB leden) en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00. Er kan alleen contant worden betaald.
Start en finish zijn in het clubgebouw 'de Harmonie', Burgemeester Nahuyssingel 2a in Doesburg.
Er kan gestart worden vanaf 09.30 uur tot uiterlijk 12.00 uur. De finish is uiterlijk 16.00 uur in de Harmonie.

Gratis parkeren
Gratis parkeren kan op het terrein "De Bleek”, "De Turfhaven” en de "Linie”.