De Achterhoek komt naar de Liemers

ZEVENAAR - Onder het motto 'De Achterhoek komt naar de Liemers' verzorgen de Iesellander Muzikanten uit Silvolde op zondagmorgen 28 november een concert in zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar. 

Het is bijna twee jaar geleden dat de Iesellander Muzikanten voor het laatst een muzikale uitvoering konden geven. De coronapandemie gooide steeds roet in het eten. Het optreden op 28 november is onder voorbehoud omdat corona nog steeds niet is geweken en de regels weer kunnen worden aangescherpt. De aanvang van het concert is om 11.00 en de entreeprijs bedraagt € 7,50 p.p. De zaal is uitsluitend toegankelijk met een geldige QR-code en een ID-bewijs. Om beide bewijzen zal aan de ingang van de zaal worden gevraagd.
De Iesellander Muzikanten zijn ontstaan uit een samenvoeging van de Ieselkapel uit Doetinchem en de Landerkapel uit Megchelen. Beide verenigingen zaten krap in de bezetting en maakten regelmatig gebruik van elkaars muzikanten. Een samenvoeging werd onderzocht en is succesvol afgerond. Medio 2021 zijn een drietal oud-leden van de Orginal Liemers Muzikanten uit Groessen de gelederen komen versterken. Zij zijn vanuit het verleden in zaal Staring zo ongeveer kind aan huis. De Iesellander Muzikanten hebben al eerder in zaal  Staring opgetreden. Dit was toen op uitnodiging van de Orginal Liemers Muzikanten tijdens een kapellenfestival. De Iesellander Muzikanten spelen nummers van Ernst Mosch, de grondlegger van de egerländermuziek, maar ook van componisten van deze tijd. De kapel staat onder leiding van Jan Venhorst.