Afbeelding

Met Senior Actief tafeltennissen bij TTV Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR - Senior Actief biedt haar leden diverse activiteiten aan en daar is sinds kort tafeltennissen bij gekomen. Een initiatief van penningmeester André Jansen en Henk Kemperman van TTV Zevenaar.

Door Piet van Breukelen

Toen Henk Kemperman benaderd werd door André Jansen met de vraag of er mogelijkheden waren voor de leden van Senior Actief om op een vast moment te komen tafeltennissen, hoefde Kemperman niet lang na te denken. Zelf inmiddels boven de 70 - en nog steeds actief in de tafeltennissport - weet hij hoe belangrijk het is voor ouderen om in beweging te blijven. Na kort overleg met zijn medebestuursleden werd besloten de leden van Senior Actief elke woensdagmiddag gelegenheid te geven te komen tafeltennissen van 14.30 uur tot 16.00 uur. Er wordt dan gespeeld in het thuishonk van de tafeltennisclub aan de Lentemorgen 7 in de gymzaal van de locatie Zonegge van het Liemers College. Na afloop is er nog gelegenheid gezellig na te praten in de kantine.
Senior Actief werd in 1974 opgericht en is een vereniging die zich met haar activiteiten in principe richt op alle bewoners ouder dan 50 jaar. Het werkgebied is Oud-Zevenaar en Ooy, maar ook inwoners van Zevenaar zijn van harte welkom. De vereniging zet zich niet alleen in voor de belangen van de ouderen - alle leden zijn ook lid van de ouderenbond KBO-PCOB - maar organiseert ook van alles. Zo kunnen leden bijvoorbeeld deelnemen aan yoga, bridgen, biljarten en nu dus ook aan tafeltennissen. Ook kunnen de leden meedoen aan het project Samen aan Tafel: voor een relatief klein bedrag samen eten met dorps- of stadsgenoten.
Daarnaast is er binnen Senior Actief een commissie ‘lief en leed’ ingesteld die niet alleen aandacht geeft aan zieke leden, maar ook aandacht schenkt aan andere zaken zoals bv een bezoekje brengen bij inwoners die een zogenaamd “kroonjaar” bereiken: 80, 90 of 100 jaar. Op dit moment maken 18 leden gebruik van de mogelijkheid te komen tafeltennissen. Hoewel de gezelligheid voorop staat, begint elke middag met een serieuze training onder deskundige leiding. Even uitleggen hoe het batje moet worden vastgehouden en hoe bepaalde slagen moeten worden uitgevoerd. Dat is Henk Kemperman wel toevertrouwd. De middag wordt steeds met vrij spelen afgesloten en na afloop worden er in de kantine alweer afspraken gemaakt voor een revanche in de volgende week. Kortom, de eerste reacties zijn erg enthousiast en de verwachting is dan ook dat er zeker nog meer aanmeldingen zullen volgen. Liefhebbers kunnen zich nog steeds opgeven bij André Jansen van Senior Actief (andre@senioractief.com) en bij Henk Kemperman, bestuurslid algemene zaken van TTV Zevenaar, (h.kemperman41@upcmail.nl).