Sinterklaas maakte per koets een rondgang door Zevenaar. Ook kinderburgemeester Loid Stegeman en wethouder Belinda Elfrink waren ingestapt.
Sinterklaas maakte per koets een rondgang door Zevenaar. Ook kinderburgemeester Loid Stegeman en wethouder Belinda Elfrink waren ingestapt.

De Sint en zijn Pieten zijn er weer!

Algemeen

ZEVENAAR – Sinterklaas is weer in het land en zoals gebruikelijk is de Sint na aankomst ook dit jaar weer direct doorgereisd naar Zevenaar. Daar wachtte hen een echte optocht. 

“Het was een drukte van jewelste langs de route”, blikt de Secretaresse van Sinterklaas terug. Per koets maakte de Sint een tour door het centrum en door verschillende wijken. Voor de Pieten hadden de centrumondernemers, die ook dit jaar het welkom hadden georganiseerd, handige golfkarretjes geregeld.

Door voor een optocht te kiezen, zorgde de organisatie ervoor dat er geen grote toeloop zou zijn op het Raadhuisplein en in de winkelstraten. Vanwege de coronamaatregelen was dat dit jaar niet toegestaan. Volgens de Secretaresse van de Sint, die zelf natuurlijk ook bij de optocht was, vond Sinterklaas dat helemaal niet erg. “Sint heeft ook dit jaar enorm het welkom genoten. Onderweg hebben we veel verklede kinderen gezien. En in sommige wijken maakten de bewoners er een extra feestje van, er waren zelfs huizen versierd. Dat deed het hart van Sint en de Pieten erg goed”, zegt ze.

Alleen een pepernootje in de band van een van de golfkarren zorgde voor wat oponthoud onderweg, waardoor vooral de mensen op de Willem de Zwijgerlaan wel erg lang moesten wachten. “Gelukkig waren de technische Pieten mee naar Zevenaar gekomen en kon de optocht daarna wel weer verder”, aldus de organisatie. De Muziekpieten zorgden voor de vrolijke noot en zelfs aan een ‘omroeper’ was gedacht, zodat iedereen al van verre van de komst van de Sint op de hoogte werd gebracht.