Marion van de Kamer opent het leerplein met drie leerlingen
Marion van de Kamer opent het leerplein met drie leerlingen Foto:

IKC de Tragellijn opent
onderbouwleerplein

LOBITH – Stralende snoetjes, een trotse directeur en leerkrachten. Dinsdag 2 november was het groot feest op IKC de Tragellijn met de opening van het onderbouwleerplein. Een prachtige plek waar spelend ontdekken gestalte krijgt.

“Het is het wachten waard geweest”, glimlacht Sarah Bol als directeur Marion van de Kamer samen met drie leerlingen het lintje doorknipt. De plannen voor het speel- en leerplein waren er al langer. “Twee jaar om precies te zijn’, blikt de leerkracht van groep 3 terug. “We wilden graag een ruimte inrichten waar de kinderen van de onderbouw en de peutergroep met elkaar konden spelen en van elkaar konden leren. Dat is gelukt, alleen gooide corona roet in het eten. De groepen moesten gescheiden blijven en spelen in de gezamenlijke hal was dan ook niet handig. Na de versoepeling van de maatregelen konden we gelukkig alles in gang zetten.”
Daarvoor moest er wel het nodige gebeuren. Zoals het slopen van wanden om een open ruimte te creëren. Hierdoor kijken de kids van de peutergroepen, groep 1, 2 en 3 nu allemaal uit op het leerplein. Sarah Bol: "Ook hebben we leuke en leerzame materialen aangeschaft met het idee om iedere maand een ander aanbod te bieden op vier verschillende plekken op het leerplein. Van alles ontdekken rondom magnetisme, bouwen met natuurlijke materialen, sensomotorische voelplaten en matten, balanceren, technisch en programmeerbare lego, ontdekken en spelen met spiegelen, smartgames, knikkerbanen, en ga zo maar even door.”

Het leerplein past perfect in het gedachtegoed van de Tragellijn: kinder- en peuteropvang, buitenschoolse opvang en basisonderwijs onder één dak, een plek waar kinderen van nul tot dertien jaar welkom zijn om te spelen en onderwijs te volgen. Deze doorgaande leerlijn heeft alleen maar voordelen merkt ook Sarah Bol in haar klas. “Kinderen die in mijn klas komen kennen de omgeving en de juffen al. Het mooie is dat zij dan weer de peuters helpen.”