De Markofoon
De Markofoon Foto:

Dorpsraad Angerlo roept
inwoners op mee te denken
voor plek kunstwerk

ANGERLO - In Angerlo wordt er al geruime tijd gewerkt wordt aan een revitaliseringsplan voor de kern van het dorp.

De eerste plannen zijn gepresenteerd, inwoners hebben erop gereageerd en de definitieve plannen zijn in de maak. Voor de inrichting van het 'dorpshart', het gebied rondom de Meent, de school en Villa Pip, is namens de dorpsraad, een projectgroepje in het leven geroepen die samen met de gemeente daarvoor plannen maakt. Een eerste opzet is met de gemeente besproken. Gebleken is dat de ruimte van het huidige kunstwerk (De Markofoon) nodig is voor het aanpassen van het gebied. Daardoor zal het kunstwerk moeten verdwijnen. Bekend is dat bij de revitaliseringswerken in Giesbeek het kunstwerk nogal onderwerp van gesprek is geweest. Het heeft de pers gehaald. Met de gedachte in het achterhoofd dat 'kunst niet zomaar vernietigd zou moeten worden' wordt in overleg met de gemeente onderzocht of er een geschikte nieuwe locatie voor het kunstwerk is te vinden. De gemeente heeft aangegeven mee te willen denken over een nieuwe locatie. Voorwaarden die zij daarbij stelt zijn de uitvoerbaarheid, maar vooral ook het draagvlak onder de bevolking voor een nieuwe locatie.

Daarvoor doet Dorpsraad Angerlo een oproep. "Vanuit de projectgroep is aangegeven dat de groenstrook nabij het tunneltje (waar nu een bank staat) wellicht een goede nieuwe plek zou zijn. Een locatie waar het misschien nog beter tot zijn recht komt dan op de huidige plek. Bij de entree van het dorp, mooi aangelicht door een bijpassende led-verlichting. Echter, om misverstanden te voorkomen: niets staat nog vast!
Het kan zomaar zijn dat mensen deze locatie minder geschikt vinden en een betere locatie in gedachten hebben. Laat ons dat dan weten. Met de reacties die wij ontvangen gaan we met de gemeente verder in gesprek," aldus Jurgen Teunissen en Toon Derksen. Het insturen van een reactie kan tot 20 november via info@dorpsraad-angerlo.nl.