Sinterklaas heeft de Zevenaarse kinderen gemist en kijkt al uit naar de optocht van komende zaterdag.
Sinterklaas heeft de Zevenaarse kinderen gemist en kijkt al uit naar de optocht van komende zaterdag.

Sint komt 13 november naar Zevenaar: geen intocht, maar optocht voor Goedheiligman

Algemeen

ZEVENAAR – Sinterklaas komt zaterdag 13 november weer aan in Nederland. Ook dit jaar reist de Sint meteen door naar Zevenaar. Vanwege de coronasituatie is het programma wel anders dan anders. Geen pleinprogramma en intocht, maar een uitgebreide optocht door de binnenstad en enkele wijken.

“We willen Sinterklaas een mooi welkom geven en tegelijkertijd voorkomen dat we met veel mensen samenkomen”, laat Ronald Straatman namens de organisatie weten. De oplossing werd een heuse optocht voor de Sint. Omstreeks 14.00 uur vertrekt Sinterklaas per koets bij de brandweerkazerne. Via de Stationsstraat en Kerkstraat bereikt de stoet de binnenstad van Zevenaar. De route loopt daarna via de Markt, Marktstraat, Raadhuisplein en Grietsestraat.
Vanaf de kop van de Grietsestraat gaat de optocht verder naar eerst Groot Holthuizen (Tolsingel en Tollaan), daarna Lentemorgen II (Beemd, Essenpas, Wilgenhoek) en uiteindelijk Lentemorgen I (Lentebad, Zonegge). Om vervolgens via het politiebureau en Zonnemaat (Willem de Zwijgerlaan) terug te keren naar de brandweerkazerne. Sinterklaas komt natuurlijk niet alleen. De muziekpieten en strooipieten zijn dit jaar ook van de partij. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s zijn van harte uitgenodigd om Sinterklaas en de pieten langs de route in te halen. Straatman: “De Sint heeft laten weten dat hij de Zevenaarse kinderen afgelopen jaar erg heeft gemist. Hij kijkt ook al wekenlang uit naar zijn bezoek aan Zevenaar. Hoe leuk zou het dan zijn als we de Sint verrassen met de mooiste tekeningen en knutselwerkjes?”
De optocht begint om 14.00 uur en eindigt naar verwachting rond 15.30 uur.