Menno Goedhart overhandigt de ereprijs
Menno Goedhart overhandigt de ereprijs Foto:

Breunissen is ‘Molenwieker van de week’

WESTERVOORT – Menno Goedhart had er speciaal zijn zondagse pak voor aangetrokken, en terecht. Namens het sterrenensemble van AVW 45-plus kroonde hij in het gemeentehuis voor het eerst een bestuurder tot ‘Molenwieker van de week’. Wethouder Hans Breunissen was de gelukkige.

Elke vrijdagavond van acht uur tot kwart over negen wanen de 45-plussers zich als Zinedine Zidane of Edwin van de Sar op de velden van sportpark Hamerden. Dat er meer in het leven is dan voetbal bewijzen de mannen daarna aan de Stammtisch. De derde helft duurt altijd langer dan de eerste en tweede bij elkaar. Bier, de nodige zelfspot en humor zijn vaste ingrediënten en houden de mannen op de been. Daar hoort ook de discussie over de toekenning van de ‘Molenwieker van de week bij.' Deze keer waren de voetballers unaniem. Menno Goedhart, die de gemiddelde leeftijd van de het team aardig opkrikt: "Breunissen is echt ‘een mensen-mens. Hij is een doorzetter en altijd betrokken bij activiteiten in de samenleving. Hij weet wat er leeft. Zijn inzet en interesse voor de Westervoortse verenigingen is oprecht. Dat heeft hij vorige week weer getoond door ons gewoon mee te helpen met de landelijke opruimactie van de Rijnjutters bij de plas van Putman. Daar waren we met het hele team aanwezig. De uitverkiezing tot ‘Molenwieker van de week' was daarom meer dan terecht.” Het was volgens Goedhart wel even een gedoe om een afspraak te maken voor de uitreiking van het molentje en de oorkonde. "Dat moet allemaal langs de officiële kanalen, maar het is gelukt.” De aanmoedigings- en waarderingsprijs is in september in het leven geroepen door de mannen. Menno: "Eén van onze leden houdt toezicht op Nederlandse molens. Hij nodigde ons uit voor een bezoekje aan de molen in Klarendal, de Kroon. Elk jaar verzinnen we wel iets met een prijs. Toen we in Arnhem waren viel het kwartje, het werd ‘Molenwieker van de week'. Elk vrijdag bepalen we wie deze eer te beurt valt. Want dat is het, een hele eer. Het is een aanmoedigingsprijs- en waarderingsprijs, echt een hart onder de riem.” Zo verging het bijvoorbeeld Rob Pol die de prijs kreeg voor zijn opvallende barmancapaciteiten. Hij nam de prijs met ontzettend veel egards in ontvangst.
Ook Hans Breunissen kon er de humor wel van inzien. Het kleine molentje en oorkonde krijgen een plekje op de schoorsteen.