Blij onder de basket! De vierde zege!
Blij onder de basket! De vierde zege!

Dames Basketiers ‘71 boeken vierde zege

Algemeen

ZEVENAAR - Zaterdag 30 oktober werd er weer volop gebasketbald door de verschillende teams van de Basketiers ’71. In sporthal Heerenmaten speelden zowel heren 1 als dames 1 hun thuiswedstrijd. De dames wonnen heel overtuigend hun vierde wedstrijd van het seizoen.

Dit keer met 85-24 van BCE’78 uit Ede. De dames staan tweede in de competitie. Daarna was het de beurt aan heren 1. Zij speelden de topper tegen het nog ongeslagen team van Challenge uit Beuningen. De zege ging mee naar Beuningen met 60-82. Ook de heren staan tweede in de competitie. De stand is wat vertekend door het grote verschil in gespeelde wedstrijden.
Dames VU20 speelde een uitwedstrijd in Borne tegen de Kikkers. 80-36 was de uitslag en daarmee wachten de dames nog op hun eerste overwinning van het seizoen. De jongste teams van de Basketiers, De U 14-1 en U 14-2 strijden ook nog voor hun eerste overwinning. Ook dit weekend lukte dat helaas niet. De U14-2 verloor met 91-20 van BeCeGe ‘74 uit Doetinchem en met 127-22 was Arnhem Eagles veel te sterk voor de U14-1.
Voor beide teams is het nog even doorbijten tot de kerst. In het nieuwe jaar worden de competitie opnieuw ingedeeld en zullen ze meer teams van gelijk niveau treffen.
De jongens van de U16 speelden in Doetinchem tegen BeCeGe’74. Beide teams stonden voor de wedstrijd gelijk op de ranglijst. De punten bleven in Doetinchem 48-23. De vrouwen van de VU18 speelden al op vrijdagavond tegen Landstede Basketbal ZAC in Zwolle. Met 66-18 werd er dit keer verloren van de ploeg waar ze het allereerste weekend van gewonnen hadden.
Met 1 overwinning uit 6 wedstrijden staat het team op de vierde en onderste plek. Volgende week is de herkansing tegen het zelfde team, maar dan in Zevenaar. Heren 2 speelden een topper in Rhenen tegen Black Stars. 61-58 werd het uiteindelijk voor de Black Stars. Beide teams staan gezamenlijke op de tweede plaats in de competitie.
Tot slot speelden de jongens van de MU18 een echte derby in Duiven tegen de Pigeons. Er werd met vlagen goed basketbal gespeeld door het team dat steeds meer aan elkaar begint te wennen.
Zo werd de tweede overwinning op een rij geboekt. Met 47-85 gingen de punten mee naar Zevenaar. Volgende week  spelen 5 teams van de Basketiers ‘71 een thuiswedstrijd. Lijkt het je nou ook leuk om eens te komen kijken of te komen basketballen kom dan eens kijken bij een van onze wedstrijden in Heerenmaten. Als je een paar keer mee wilt trainen dan kan dat ook.

Voor meer informatie: www.basketiers.nl.