"Met samenwerken en een positieve houding bereik je veel"
"Met samenwerken en een positieve houding bereik je veel"

Guido Ariessen verlaat Stichting Actief Spijk voor plek in gemeenteraad

Algemeen

SPIJK – Maanden zat hij in de rats, maar recent kwam het hoge woord eruit. Guido Ariessen (43), ‘Mister Spijk’, verlaat Stichting Actief Spijk voor een plek in de Zevenaarse gemeenteraad. “Het was toch een beetje mijn kindje.”

Nu de kogel door de kerk is, kan hij er inmiddels om lachen.
“Het moest er toch een keer van komen na vijftien jaar, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. Er werd al jarenlang door verschillende lokale politieke partijen aan me getrokken. Dit is wel het goede moment. Iedereen is vervangbaar.
Een frisse wind, een andere blik is goed. De stichting is financieel gezond en er zit een goed bestuur. Ik laat niet zomaar iets achter,” doelt hij ook op de successen in de afgelopen jaren.
Spijk valt niet meer van de landkaart, maar telt weer volop mee. “We hebben met de stichting heel veel voor elkaar gekregen in Spijk.
Een dokterspost, de buurtbus terug, het opgeknapte Uutbloashuukske, een nieuw dorpshart, te veel om op te noemen.
Maar het mooiste is de erkenning voor ons mooie dorp. We hebben de trots teruggebracht.”

Positieve houding
Spijk, hij is er geboren en getogen. Het is plek waar zijn hart ligt. Guido Ariessen houdt van het dorpse leven en mensen en weet met zijn enthousiasme en bevlogenheid veel voor elkaar te krijgen. “Met samenwerking en een positieve houding kun je veel bereiken.” Dat wil hij nu voor alle inwoners van Zevenaar gaan doen, namens het CDA. De exacte plek op de kieslijst is nog geheim, maar hij verklapt dat hij absoluut geen lijstduwer wordt en hoog op de lijst staat. Ariessen wil meepraten. “Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, ik kan alleen beloven dat ik mijn stinkende best ga doen. Ik vind een ‘nee’ prima, zolang je het maar wél onderbouwt met argumenten.” Hij neemt de school in Spijk als voorbeeld. “We hebben er alles aan gedaan om deze te behouden voor het dorp, maar dat was niet meer haalbaar, daar moet je gewoon reëel in zijn. Maar niet iedereen nam mij dat in dank af.”

Stabiele partij
Waarom het CDA? “Ik vind het een stabiele partij met veel ervaring en aandacht voor de kleine kernen, een heel gemêleerd gezelschap ook. Ze willen gaan verjongen, nieuwe gezichten krijgen een kans. Ik ga ervoor!”