Vogeltjes kijken bij Witropaka en
De Vogelvriend in Duiven

DUIVEN/ZEVENAAR - Vogelvereniging Witropaka uit Duiven en de Vogelvriend uit Zevenaar organiseren dit jaar voor het eerst een gezamenlijke  tentoonstelling die wordt gehouden op 12, 13 en 14  november in de zaal van het Gilde in het schuttersgebouw aan de Visserlaan 35 te Duiven.

De vogelsport heeft elk jaar twee hoogtepunten en dat is het kweekseizoen en het tentoonstellingsseizoen. Het kweekseizoen ligt uiteraard in het voorjaar en dat is bij heel veel leden voorspoedig verlopen. Ze hebben dus veel jonge vogels op stok gekregen. Als deze vogels uitgroeien tot mooie exemplaren, dan wil de kweker deze graag showen aan andere liefhebbers van de vogelsport en dat gebeurt dan op tentoonstellingen. Elke soort wordt dan apart op waarde beoordeeld door keurmeesters, aangesteld door de NBvV en daaruit worden de kampioenen geselecteerd. Op elke show zien bezoekers dus een keur aan vogels zoals kanaries, tropische vogels, wildzang, kleine en grote parkieten. De tentoonstelling is ook een gebeuren waar liefhebbers hun ervaringen uitwisselen en nieuwe leden op weg helpen met hun hobby. Er is een verkoopafdeling waar leden hun overtollige vogels te koop aanbieden. Dit is dus een ideale plek om aan goede vogels te komen voor een redelijke prijs.
Ook showen leden van de prachtvinkenclub SAP&PA er hun vogels. De organisatie verwacht ongeveer vierhonderd vogels te mogen verwelkomen die hun pracht en praal zullen showen. De opening van de tentoonstelling is voor de leden en inzenders op vrijdag 12 november om 20.00 uur. Op zaterdag 13 en zondag 14 november is iedereen van harte welkom vanaf 10.00 uur.