Inspiratiemarkt voor mantelzorgers

ZEVENAAR - Ben jij mantelzorger in Zevenaar? Noteer dan vast in je agenda: 13 november is er een Inspiratiemarkt voor mantelzorgers in de Turmac Cultuurfabriek. 

Tijdens de markt worden mantelzorgers tools en tips aangeboden die gaan helpen om een stap verder te komenOp 10 november is het de ‘Dag van de mantelzorg'. Met het oog hierop is er op 13 november een Inspiratiemarkt voor mantelzorgers. Deze markt wordt georganiseerd door de bedrijven en instanties die zijn aangesloten bij het Netwerkoverleg Mantelzorgondersteuning Zevenaar. Eén van de initiatiefnemers, Rianne Vermaas (De Zorggezel) vertelt: "Mantelzorgers staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor de zorgvrager. Zij verdienen dus iets meer dan een overleggroep die praat over de ondersteuning van mantelzorgers.”
Willeke van Aken (Hulp in Gelderland): "Wij willen mantelzorgers tips en tools geven en ze laten weten waar ze een ondersteuning en een luisterend oor kunnen vinden. Vandaar een inspiratiemarkt waarop mantelzorgers op 3 pleinen hun informatie kunnen vinden”, aldus Fred Vermorken (Mantelzorgcafé Zevenaar) vult aan: "Er is naast informatie over verschillende lokale ontmoetingsplekken een plein waar mantelzorgers de juiste kennis over de ziekte van de zorgvrager kunnen vinden. Tot slot is er een plein met informatie over passende ondersteuning om het mantelzorgen te kunnen volhouden én er is aandacht voor mogelijkheden van vervangende zorg om de mantelzorger (tijdelijk) een adempauze te geven.” De markt wordt afgesloten met een high-tea in Grand Café Hal 12, het restaurantgedeelte van de Turmac Cultuurfabriek. Elke bezoeker ontvangt in een mantelzorgtas een leuke attentie om spelenderwijs inzicht te krijgen in de mogelijkheden om de draaglast van het mantelzorgen te verdelen. Bent u mantelzorger en heeft u interesse? Meld u dan via deze link [https://www.caleidoz.nl/aanmelden-mantelzorgmarkt/] direct aan voor de markt en de high-tea voor één van de tijdsblokken: van 9.00-11.30 uur, van 11.00 tot 13.30 uur of van 13.00-15.30 uur. Let op! De toegang is beperkt tot 100 bezoekers per tijdsblok. Mocht blijken dat méér dan 300 mensen zich aanmelden, dan ontvangen de eerste 200 van deze geïnteresseerden naast informatie per mail een attentie van Rotary Zevenaar.