Lezing over het Romeinse castellum in Loowaard

ZEVENAAR -  Wil Kuijpers, auteur van het boek 'Het Romeinse castellum in de Loowaard', vertelt op 9 november over zijn onderzoek en de resultaten ervan bij Rebers Boek en Buro in Zevenaar.

In de periode 1969-1995 hebben tientallen amateurarcheologen op de Rijnkade in Arnhem archeologische vondsten gedaan uit de Loowaard bij Duiven. Wil Kuijpers vond met behulp van zijn detector ruim 600 metaalvondsten. Na documentering in 2016 van alle Loowaardvondsten in het PAN-register (Portable Antiquities of the Netherlands) en een diepgravende zoektocht naar alle andere vondsten en publicaties uit de Loowaard, startte Wil Kuijpers een wetenschappelijke studie naar de volledige bewoningsgeschiedenis. Want tot die tijd waren vondsten uit de Loowaard maar fragmentarisch onderzocht en gepubliceerd. Op deze avond doet Wil verslag van zijn zoektocht naar het vondstmateriaal, het onderzoek zelf en de resultaten van zijn onderzoek. Daarbij vertelt hij ook de laatste stand van zaken van zijn huidige onderzoek naar het vermoedelijk castellum bij Spijk.Toegang tot de lezing is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanvang van de lezing is om 19.30 uur, winkel is open vanaf 19.00 uur. Graag aanmelden via zevenaar@boek-en-buro.nl, telefoonnummer 0316-524970 of in de winkel.