Steek de handen uit de mouwen!
Steek de handen uit de mouwen! Foto:

Doe iets voor de natuur in de Liemers tijdens de Natuurwerkdag

Algemeen

LIEMERS - Zin in een gezellige dag in de natuur? Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan duizenden vrijwilligers door heel Nederland aan de slag in de natuur. Ook in de Liemers werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen. Zin om mee te helpen?

Tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag. Op deze dag kan je, samen met buren, vrienden of familie, bijdragen aan het behoud van de natuur in jouw omgeving. Samen iets terug doen voor de lokale biodiversiteit en het landschap, daar gaat het om. Wie neem jij mee? Ook op verschillende plekken in de Liemers wordt het eerste weekend van november hard gewerkt. Zo gaan in Oud-Zevenaar vrijwilligers aan de slag in de Wejenward. In dit oude rabattenbos moeten wilgen geknot worden, ook moet er opslag worden verwijderd. Help je mee dit prachtige leefgebied van onder andere de bever te onderhouden?
In de uiterwaarden tussen Duiven en Lathum wordt het voedselbos Kievitsnest opgezet, daar komt nog heel wat bij kijken. Tijdens de natuurwerkdag kan je op dit voormalige erf helpen bij het verwijderen van opslag en exoten. Ook moeten er fruitbomen worden gesnoeid, takkenrillen worden gemaakt en staan er oude wilgen die geknot moeten worden. Voor ieder wat wils! De Hoge Linie is een van de best bewaarde verdedigingswerken van Nederland. Er gaat veel werk zitten in het onderhouden van dit prachtige verdedigingswerk uit de 18de eeuw, daarom gaan ook in Doesburg vrijwilligers aan de slag. Tijdens de natuurwerkdag wordt er voornamelijk geknot. Kinderen zijn ook welkom, help je mee?

Kijk voor deze en meer locaties bij jou in de buurt op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan!