Afbeelding
Foto:

David Samwel en Thomas Olde Heuvelt in Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR - Ferry Visser interviewt op zaterdag 6 november vanaf 15.00 uur David Samwel en zijn partner Thomas Olde Heuvelt bij Rebers Boek en Buro.

Op 8 oktober is het autobiografische boek van David Samwel “Sterk als een leeuw” verschenen. Het boek gaat over de zoektocht van een jongen naar een nieuw evenwicht, onder bijzonder moeilijke omstandigheden: adoptie en anorexia nervosa. Tegelijk hartverscheurend en hoopgevend, mysterieus en inspirerend, teder en krachtig. Vanuit het hart van zijn proces verhaalt David Samwel over eenzaamheid en liefde, over twijfels en vertrouwen en over een diep gemis. Sterk als een leeuw is het resultaat van een soms wanhopige zoektocht naar de eigen identiteit. David Samwel wordt als baby bij een tempel in het zuiden van Thailand te vondeling gelegd. Er wordt met hem heen en weer gesjouwd. Van de tempel naar een ziekenhuis, naar het politiebureau, naar een weeshuis. Tot hij op zijn tweede aankomt in Nederland, bij zijn nieuwe ouders. Naarmate David ouder wordt, heeft hij steeds meer vragen. Hij weet dat er ergens iemand is die zijn waarheid kent. Die weet hoe en wanneer hij geboren werd, hoe hij eruitzag. Iemand die hem heeft vastgehouden en in de ogen heeft gekeken.
En er moet een moment geweest zijn dat hij heeft teruggekeken, recht in de ogen van de persoon die van iedereen op de wereld het meeste op hem lijkt. Hij begint zijn gedachten op te schrijven.
Op zaterdag 6 november signeert David ook zijn boek in Zevenaar.