De Liemerse Uitdaging draait om hulp vragen en hulp bieden (Foto: Rob Rutgers)
De Liemerse Uitdaging draait om hulp vragen en hulp bieden (Foto: Rob Rutgers) Foto: ROB RUTGERS

Grote belangstelling voor Beursvloer de Liemers Bedrijven, verenigingen en stichtingen helpen elkaar met gesloten beurs

Algemeen

LIEMERS - Vorig jaar ging de Beursvloer van de Liemerse Uitdaging niet door. De pandemie hield ons allemaal thuis. Maar inmiddels is er veel meer mogelijk en dat betekent dat op maandag 8 november bij De Stek in Duiven voor de vijfde keer ‘Beursvloer de Liemers’ op de agenda staat. De enige beurs waar het niet draait om geld maar om hulp vragen én hulp bieden in concrete vorm.

Beursvloer de Liemers is een initiatief van de Liemerse Uitdaging en wordt georganiseerd samen met Caleidoz, Mikado en Welcom. Op de beursvloer worden bedrijven die maatschappelijk betrokken zijn en graag iets willen betekenen voor de Liemerse samenleving gekoppeld aan verenigingen of stichtingen met een hulpvraag. Het aanbod van het bedrijf kan bestaan uit expertise, materialen, faciliteiten en handjes. De vereniging of stichting levert op haar beurt een creatieve, ludieke of gezellige tegenprestatie. Zo ontstaat er een match waar beide partijen baat bij hebben.

“We merken dat er veel verenigingen, clubs en stichtingen op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen”, vertelt Audrey Jeurissen, manager van de Liemerse Uitdaging. “De Beursvloer is een eenvoudige en doeltreffende manier waar partijen elkaar ontmoeten en helpen. Er worden ter plekke afspraken gemaakt.”

Op allerlei manieren worden verenigingen en stichtingen geholpen. Denk aan een ruimte faciliteren, advies geven, helpende handjes bieden, overtollige spullen of materialen doneren of vervoer organiseren. “Wat de ene partij over heeft of wil aanbieden, kan voor de ander precies het verschil betekenen. Je moet elkaar dan wel weten te vinden en dat kan op de Beursvloer”, zegt Bart Hoesté (Mikado). 

16.30-18.30 uur

Beursvloer de Liemers 2021 wordt op 8 november gehouden van 16.30 tot 18.30 uur bij De Stek in Duiven. De werkgroep die de Beursvloer organiseert bestaat uit Hans Becker (matchgroeplid Liemerse Uitdaging), Bart Hoesté (Mikado), Frank Godschalk (Caleidoz), Theo van Diggelen (De Stek), Moniek Vossebeld (Welcom), Audrey Jeurissen en Jacqueline ter Horst (bestuursleden Liemers Uitdaging). Burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven en Christiaan Vos (voorganger De Stek) verzorgen de opening. Het jubilerende popkoor A Sign of Friendship zorgt daarbij voor een muzikale noot. 

Inmiddels is de inschrijving in volle gang. De belangstelling voor de Beursvloer is opvallend hoog. Er zijn veel aanmeldingen, maar ook leuke aanvragen op het gebied van verduurzamen, vergroten naamsvermelding, ict ondersteuning. 

Aanmelden

Verenigingen of stichtingen met een vraag, wens of behoefte waarmee een bedrijf je wellicht kan helpen, mogen zich nog steeds aanmelden. Dat kan tot uiterlijk 5 november. Deelname aan de Beursvloer is gratis. Meer informatie via www.liemerseuitdaging.nl. Na afloop bestaat de mogelijkheid om aan te schuiven aan een maaltijd voor slechts 5 euro. 

Coronacheck 

De Stek is 8 november toegankelijk met een geldige coronacheck in combinatie met een gekoppeld identiteitsbewijs