Afbeelding

Kristel Gasseling, Pablo van Dick en Kick Willemen lanceren mediaplatform: “Liemers TV verrijkt en verbindt”

Algemeen

De Liemers is een mediaplatform rijker. Niet zomaar eentje, Liemerstv.nl  is een website waar alle YouTube video’s uit de Liemers zijn verzameld en eenvoudig gevonden kunnen worden. Een gesprek met de initiatiefnemers Pablo van Dick, Kristel Gasseling en Kick Willemen. 

Na veel brainstormsessies stelden Kristel en Pablo hun idee voor aan Kick Willemen, ICT’er van beroep. Hij deelt de passie voor de Liemers en wilde graag helpen bouwen aan een platform. Later kwam Berend in beeld, een afgestudeerd filmmaker. Het viertal vult elkaar goed aan. Pablo: “De Liemers is een mooi gebied om te wonen, werken, leven en creëren. Hier zetten wij ons graag voor in.” Waar hun gedeelde passie voor de regio de Liemers natuurlijk garant staat, hebben zij nog één specifieke andere kracht. “Wanneer je iets van de bodem opzet moet je heel erg enthousiast zijn, dat is écht onze verbindende factor, ” zegt Kick met een glimlach. Het concept houdt in dat mensen die relevante filmbeelden hebben voor en over de Liemers, deze kunnen delen met het platform aan de hand van een YouTube link. Voor zowel de mensen die de video’s aanmelden bij Liemers TV als voor de uiteindelijke kijkers geldt dat de onderwerpen eindeloos zijn. Het hoeft niet alleen over de Liemers als regio zelf te gaan, maar ook bijvoorbeeld over avonturen die (oud)-inwoners meemaken. Hier zitten geen grenzen aan. “Iedereen die zich verbonden voelt met de Liemers kan content met ons delen.”
Liemers TV onderscheidt zich van andere mediaplatformen door subcategorieën te gebruiken. Wanneer een video alleen op YouTube wordt geplaatst is degene die het uploadt afhankelijk van de bijbehorende naam van de video. Hierdoor is de kans dat het filmpje bekeken wordt een stuk kleiner. Bij Liemers TV kan je een filmpje in meerdere Liemerse categorieën plaatsen. Dit zorgt voor mooie verbindingen tussen onderwerpen en inwoners. Ook hopen de initiatiefnemers dat Liemers TV mooie handvatten biedt voor de ouderendoelgroep die in eerste instantie niet zo snel zou surfen op het web. Door één filmpje naar interesse aan te klikken, zullen er meerdere volgen uit de gekozen categorie. Verder functioneert de site ook als een archief. “Beeldmateriaal dat nu tot het verleden behoort was ooit actueel, ons platform biedt ook een mooie mogelijkheid om gemakkelijk video’s uit het verleden terug te vinden,” aldus Kristel. Bovendien is Liemers TV een mooie opstap voor beginnend filmmakers, jong talent en bedrijven die graag met trots over hun bezigheden vertellen. De site functioneert momenteel al om video’s aan te melden en te uploaden. Het daadwerkelijk bekijken van filmpjes in verschillende subcategorieën laat echter nog even op zich wachten. “ We hopen dit aan het begin van het nieuwe jaar te realiseren. Wij zijn nu vooral nog druk bezig met netwerken en het werven van beeldmateriaal.” Het aanmelden van video’s kan dus al beginnen! Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een leuke dynamische website.

Valerie Kramer