Geert Smits en Peter Faber. In Groessen worden twee werken van Faber verloot.
Geert Smits en Peter Faber. In Groessen worden twee werken van Faber verloot. Foto:

Ontmoet Peter Faber!

ma 18 okt 2021, 12:52

GROESSEN - De commissie “Gruosna 838” is er trots op dat de bekende acteur Peter Faber een optreden gaat verzorgen in Groessen op zondag 28 november. Het optreden begint om 14.00 uur. 

Als evenementencommissie van CV De Deurdreiers organiseert Gruosna 838 al jaren niet direct carnavals-gerelateerde evenementen, zoals themafeesten als ‘De Jeugd van vroeger', '75 jaar vrijheid vieren we samen', een een Duitse Schlagermiddag en de Liemerse brommertoer. Maar een bekende Nederlander zoals Peter Faber is uniek te noemen. Eén van de commissieleden, Geert Smits, zag op 27 februari het tv-programma ‘Matthijs Gaat Door'. Daarin was Peter Faber te gast in het programmaonderdeel ‘Forever Young', waarin hij vertelde over zijn leven en onder meer zijn drijfkracht zich in te zetten via zijn stichting voor welzijn van ontspoorde jongeren. Het schilderen is daarbij een middel om zijn verhaal te vertellen en meteen een manier om de stichting te financieren. Dat programma was zo indrukwekkend dat Geert een mailtje stuurde naar Peter Faber met het voorstel om in Groessen een optreden te verzorgen. Een paar weken later belde de acteur zelf enthousiast op: hij vond het een prachtig idee. Op zondagmiddag 28 november vanaf 14.00 uur zal hij daarom in zaal Gieling op het podium staan. Wat het publiek van hem kan verwachten zijn verhalen, gedichten, spreuken en zang en ter plekke schildert hij een nieuw werk. De opbrengst van zijn kleurrijke schilderwerken gaat geheel naar de ‘Peter Faber Stichting' (ANBI erkend). Deze stichting is sinds 2009 landelijk actief met creatieve projecten gericht op risicojongeren. In Groessen worden minimaal twee schilderwerken ter waarde van € 500 onder de bezoekers verloot. Deze worden bekostigd uit het inleg/entreebedrag van € 25 per bezoeker.
Aanmelden kan uitsluitend via het mailadres peterfaberstichting@deurdreiers.nl met vermelding van naam en adres en het overmaken van een bedrag van € 25 naar bankrekening NL59 RABO 0315 4118 56 ten name van CV De Deurdreiers. Het entreebewijs wordt thuisgestuurd of bezorgd.