Wild Romance! (Foto: Alex de Groot)
Wild Romance! (Foto: Alex de Groot) Foto:

Concert Wild Romance op
26 november gaat door

ma 18 okt 2021, 13:47

GROESSEN - Het had een bijzondere avond moeten worden. In het kader van 50 jaar Jongerensoos Rinoceros werd de bekende rockband Wild Romance vastgelegd. Op 20 maart 2020 stond het jubileumoptreden gepland, maar luttele dagen daarvoor ging ons land op slot. Twee verplaatsingen en negentien maanden later schijnt nu het zonnetje in Groessen. Vrijdag 26 november komt Wild Romance alsnog naar Rinoceros.

Het was begin 2020 groot nieuws dat Jongerensoos Rinoceros de band Wild Romance wist vast te leggen als onderdeel van de jubileumfestiviteiten. De formatie van de overleden zanger Herman Brood staat normaliter in grotere concertzalen, maar vond het zelf ook een leuk idee om het jubileum van Rinoceros te vieren met een optreden op de plek waar het ruim 35 jaar geleden voor het eerst optrad. Het wordt in alle opzichten een bijzonder optreden. Herman Brood & His Wild Romance maakt deel uit van de geschiedenis van Jongerensoos Rinoceros. De band stond meerdere keren op de planken. De Belgische gitarist Dany Lademacher - nog niet zo lang geleden nog uitgeroepen tot ‘beste gitarist van de Benelux' - kan zich Rinoceros nog steeds herinneren. "We traden destijds in een grote tent op, maar het optreden op het kleine houten podium in het Rinoceros-gebouw zal ik nooit vergeten.
Een knusse zaal, enthousiast publiek en een geweldige akoestiek.” De naam Wild Romance laat de harten van veel muziekliefhebbers nog steeds sneller kloppen. Het concert in Rinoceros ziet er wel wat anders dan ooit de bedoeling was. Zo zijn bezoekers alleen welkom met een geldige QR-code in combinatie met een geldig ID. Omdat evenementenlocaties om middernacht moeten sluiten, gaan de deuren van Rinoceros al om 19.00 uur open. Het optreden van Wild Romance begint om 20.30 uur, zodat de avond op tijd is afgelopen. Aan de deur zijn geen kaartjes meer verkrijgbaar. Niels Uffing van Rinoceros: "Dat is een bewuste keuze. We hebben zelfs besloten om meer ruimte te creëren voor onze gasten. Dat past in deze tijd. We richten een apart Herman Brood-café in waar je wat rustiger een drankje kunt drinken. Wild Romance zorgt daar voor de merchandising.”

Sjoerd Geurts is namens het oud-bestuur betrokken bij de organisatie van de avond. "De optredens in het verleden met Herman Brood waren absolute hoogtepunten in de geschiedenis van Rinoceros. Het is mooi dat Rinoceros op deze wijze de oudere generatie bestuursleden niet vergeet en het is nog mooier dat we er nu eindelijk van kunnen genieten.”