Chris Zwerver (Foto: Willeke Kieft)
Chris Zwerver (Foto: Willeke Kieft) Foto: Willeke Kieft

Thema-avond in het Braamhuis: de invloed van kanker op je relatie

ma 18 okt 2021, 11:21

ZEVENAAR - “Toen de ziekte ons huis in kwam, verdween onze liefde door de voordeur.” Het Braamhuis houdt op dinsdag 26 oktober een interactieve informatieavond over de invloed van kanker op je relatie. 

Een onderwerp waar helaas veel mensen mee te maken krijgen. Je moet omgaan met het feit dat jij of je partner kanker hebt of hebt gehad. Daarnaast moeten waarschijnlijk behandelingen worden ondergaan, die lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben. Hierdoor kan ook je (intieme) relatie beïnvloed worden.
Onderzoek geeft aan dat 38%van de stellen die met kanker te maken krijgt zich zorgen maakt over de relatie. 67% geeft aan dat de intimiteit en seksualiteit slechter zijn geworden. Vaak gaat het om moeilijk bespreekbare onderwerpen, hoe sterk de band met je partner ook is. Hoe ga je daarmee om
Spreker deze avond is Chris Zwerver, relatiecoach bij kanker. Hij vertelt tijdens deze avond over wat je kunt doen om met elkaar in gesprek te (blijven) gaan. Maar ook over tegen welke problemen en onderwerpen je kunt aanlopen en hoe je daar samen mee kunt omgaan. Na de inleiding van Chris wordt er met elkaar gesproken over wat je kunt doen, wat je kan helpen als de gevolgen van kanker invloed krijgen/hebben op je relatie of op je seksleven. Vanwege het intieme karakter van het onderwerp wordt het een gesprek in informele sfeer.
Er is daardoor plaats voor maximaal 25 personen. Het is daarom verstandig om je van tevoren aan te melden zodat je zeker bent van een zitplaats. Dat kan door een email te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com. Vermeld in deze email uw naam, uw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Inloop vanaf 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur. Voor meer informatie over het Braamhuis en haar activiteiten: www.braamhuis.nl