Afbeelding
Foto:

Expositie Liemers in Beeld tijdens Corona

ma 18 okt 2021, 18:23 Algemeen

ZEVENAAR - Vanaf zaterdag 30 oktober a.s. is de expositie van de fotowedstrijd “Breng de Liemers in Beeld tijdens Coronatijd!” te zien in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar. Aan alle inwoners van de Liemers is gevraagd om een foto te maken die toont hoe zij de lockdown meemaakten. Er zijn honderden foto’s ingestuurd waar een jury een reeks met mooiste foto’s heeft uitgekozen. De winnende foto’s zijn tot en met zondag 28 november a.s. gratis te zien tijdens de expositie. 

Op de website ‘Liemers in Beeld’ is een historisch foto overzicht van de Liemers te zien, uit de collectie van Kunstwerk! Liemers Museum en Liemerse historische verenigingen. Alle foto’s vertellen een verhaal uit de regio, van grote activiteiten tot kleine gebeurtenissen. 

De organisatie vroeg zich af wat mensen in de Liemers tijdens de eerste Corona lockdown meemaakten. Hoe beleefden zij het thuiswerken en/of thuisleren? Iedereen uit de Liemers kon meedoen aan deze fotowedstrijd, van jong tot oud. Zij mochten zelf bepalen waar de foto over ging, als het maar in de Liemers gemaakt was en het leven in tijden van Corona goed in beeld bracht.

Veel mensen hebben gehoor gegeven aan deze oproep en hielpen mee om de Liemers in beeld te brengen tijdens Corona tijd. De foto’s zijn door de jury beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en hoe goed het leven in de Liemers in beeld is gebracht. De reeks met mooiste foto’s in de categorie jeugd en volwassenen zijn te zien tijdens de expositie. 

De expositie is te zien vanaf zaterdag 30 oktober t/m zondag 28 november op maandag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur in de Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27 te Zevenaar.

Liemers in Beeld is mogelijk gemaakt door Cultuur,- en Erfgoedpact Leven in de Liemers.