Karin Schaft en Frank Hageman
Karin Schaft en Frank Hageman Foto:

Proef de smaak van het najaar bij Gilsing Herenmode

ma 11 okt 2021, 14:30

DIDAM - Klanten die op zondagmiddag 17 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur gaan shoppen bij Gilsing Herenmode worden extra getrakteerd. Terwijl Frank Hageman en zijn medewerkers klanten over de najaarscollectie vertellen, deelt Karin Schaft van 'Lekkers van Kaatje'zoete en hartige hapjes uit in de kleuren en smaken van het najaar.

De vaste klanten van Gilsing weten inmiddels dat hen tijdens de koopzondagen bijna altijd een verrassing wacht. Frank: “Onze klanten zijn ons beste visitekaartje, die willen we graag in de watten leggen. Drie jaar geleden begon Karin Schaft met ‘Lekkers van Kaatje’. De insteek was om workshops en high tea’s bij mensen thuis te verzorgen. Al snel werden haar kleine gebakjes zo gewild dat ze heel veel tijd vulde met het maken daarvan. In het laatste anderhalf jaar werden de high tea’s weer erg gewild. Thuis genieten van een high tea, ontbijt of brunch is echt een trend. Karin werkt van huis uit. In haar eigen keuken maakt ze alle zoete en hartige hapjes zelf, van de bodem tot de decoratie. “Mijn klanten waarderen de variatie in smaken en kleuren. Dat laat ik zondag bij Gilsing ook proeven. Natuurlijk met de lekkere smaken van het najaar.
De kleuren van de najaarscollectie zijn ook in de winkel het thema van deze koopzondag. Frank heeft twee nieuwe merken in de collectie opgenomen. Com4 en Zuitable hebben het comfort van thuiswerken vertaald in representatieve kleding, die je ook naar kantoor kunt dragen. Jersey- of tricot-achtige stoffen, een beetje elastisch en lekker zacht, maar dan in stijlvolle modellen. Comfortabel is ook het overshirt, een beetje tussen jas en vest in. Brique, roestbruin en groen zijn de nieuwe kleuren dit najaar. Camel, bruin en zwart blijven. Zowel bij broeken, blouses als colberts is de ruit populair. Soms een subtiel ruitje in dezelfde tint en soms nadrukkelijk aanwezig in een overduidelijk dessin. De coltrui is helemaal terug, altijd een mooie basis onder een jasje of shirt. Bij broeken blijft het model chino trendy. Voor de koude dagen zijn er wollen jassen, met een comfortabele 7/8 lengte, die sportief met of elegant zonder windcoat gedragen kan worden. Bij Gilsing Herenmode worden klanten van top tot teen gekleed. One stop, van ondergoed tot overjas. Schoenen zijn in het najaar vaak halfhoog en soms in een mix van verschillende materialen uitgevoerd. De chelsea boots van suède zijn echt een trend dit seizoen.