Eerste punten voor U18 Basketiers ‘71

ZEVENAAR - Zaterdag 9 oktober stonden in sporthal Heerenmaten zes thuiswedstrijden voor de basketballers van de Basketiers '71 op het programma.

Drie teams speelden een uitwedstrijd. Deze zaterdag werd de eerste overwinning van de jongens U18 gevierd tegen VBV uit Veenendaal: 74-32. Voor de U14-1 zat de eerste overwinning van het seizoen er nog niet in. Ook de vierde wedstrijd werd verloren, het werd 16-125 voor Wyba uit Wijchen. Ook de jongens van de U16 behaalden hun eerste overwinning van het seizoen. Na twee nederlagen werd gewonnen van de Arnhem Eagles met 72-21. Daarmee is de spreekwoordelijke hatelijk 0 van het scorebord. De volgende wedstrijd is op 30 oktober tegen BeCeGe uit Doetinchem. De U14-2 leek heel lang de eerste punten van het seizoen te behalen, maar helaas werd met een klein verschil verloren met 26-34 van de koploper Tower Jumpers uit Barneveld. Het slotstuk was voor de dames van de U20. Zij verloren heel ruim van de koploper uit Urk, BV Orca's 32-100. De eerste overwinning van de dames komt wellicht volgende week als ze tegen de Arnhem Eagles spelen. Heren 2 speelde gelijktijdig tegen de Flip Stars. De overwinning ging toch wel verrassend naar de hekkensluiter uit Tiel. 60-64.

De overige drie teams speelden een uitwedstrijd. Daarbij behaalde dames 1 de derde overwinning van het seizoen tegen Trajanum uit Nijmegen: 59-67. Heren 1 speelde ook tegen Trajanum. Met 45-70 werd de tweede overwinning van het seizoen behaald. Tot slot speelden de dames van de U16 hun vierde wedstrijd van het seizoen. Na een stevige wedstrijd werd uiteindelijk met 56-40 verloren van de Batouwe uit Bemmel.