Afbeelding
Foto:

Liften 2: Girls Night-INN ideale avond voor vrienden én vriendinnen in Het Musiater

ma 11 okt 2021, 14:27

ZEVENAAR - Op vrijdag 15 oktober a.s. staat de cast van Liften 2 in Het Musiater in Zevenaar met hun verrassende voorstelling: ‘Girls Night-INN’. Tijdens de voorstelling ontdek je het bijzondere verhaal van Saskia (Joke de Kruijf), Stefanie (Frédérique Sluyterman van Loo) en Youri (Winston Post). Zij komen elkaar op een nacht tegen in de gevangenis waardoor hun tijd in de cel er ineens heel anders uit gaat zien… Deze romantische feel-good voorstelling met prachtige liedjes is een ultieme ‘escape’ voor mannen en vrouwen waarbij jouw lachrimpels zeker worden gelift.

‘Toen de celdeur zich achter me sloot voelde ik me niet alleen enorm opgesloten, maar ook eenzaam. Een bizar gevoel om je volledige vrijheid te verliezen’. Schrijver en regisseur Leon van Uden heeft een rondleiding gekregen in de gevangenis om zich voor te bereiden op de voorstelling ‘Girls Night-INN’ van I&L Entertainment (bekend van o.a. de show van Robèrt van Beckhoven). ‘Er liep een jongen, geboeid en met bewaking, door gang en ik merkte dat ik meteen een vooroordeel had: hij zal wel wat gestolen hebben, ging door mijn gedachten. Maar in feite wist ik helemaal niets over die jongen. NIETS! Dat gegeven is het uitgangspunt voor onze muzikale tragikomedie.’

In de hilarische, maar ook ontroerende voorstelling ‘Girls Night-INN’ wordt Saskia (Joke de Kruijf) na een wilde nacht smoorverliefd op de knappe bewaarder Youri (Winston Post). Lang en gelukkig zullen ze niet leven want Saskia moet de gevangenis in. Waarom? Ze heeft haar man doodgeschoten. In de cel komt ze in aanraking met advocate en schrijfster Stefanie (Frédérique Sluyterman van Loo). Deze dame is een echte kat-uit-de-boom-kijker en geeft zich niet zomaar bloot. Toch zullen beide dames het met elkaar moeten volhouden tot de overplaatsing een feit is. Zijn ze schuldig? Wat is er gebeurd? Wat is hun verleden? Wat is hun toekomst? Als door een speling van het lot ook Youri in de cel terecht komt is dat het begin van een komische maar ook confronterende ‘time in jail’ waar alle karakters zichzelf en elkaar beter leren kennen. Het zal een nacht worden die hun leven voorgoed zal veranderen.

‘Het is een droom die uitkomt om met deze fantastische cast te werken. Ook onze vaste componist Bas van den Heuvel heeft weer prachtige liedjes geschreven.’ Zegt Leon van Uden. ‘Ik weet zeker dat het publiek verrast zal worden door een romantische komedie met scherpe randjes en zeer ontroerende momenten. De ultieme escape voor zowel vrouwen als mannen.’

Zet je vooroordelen maar opzij en laat je verrassen door ‘Girls Night-INN’. Een volledig los te bekijken vervolg op de tragikomedie ‘Liften’. Op vrijdag 15 oktober a.s. is de voorstelling te zien in Het Musiater in Zevenaar.

Boek je kaarten via www.liemerskunstwerk.nl/het_Musiater