Loid Stegeman volgt Jasmijn Braam (rechts) op
Loid Stegeman volgt Jasmijn Braam (rechts) op Foto:

Loid Stegeman heeft de coolste baan van Zevenaar: kinderburgemeester

di 12 okt 2021, 08:00 Algemeen

ZEVENAAR - De coolste kinderbaan van Zevenaar: Loid Stegeman heeft ‘m! Hij is met ingang van 29 september 2021 benoemd tot de tweede kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar.

Loid Stegeman uit Zevenaar is de tweede en huidige kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Hij zit in groep 8 van de basisschool De Wissel. Wat hij belangrijk vindt? Dat kinderen zich veilig voelen in hun wijk en hun ideeën gehoord worden!
De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.
Loid Stegeman is de opvolger van Jasmijn Braam. Zij droeg tijdens de raadsvergadering van 29 september het stokje over aan haar opvolger. Als verrassing kreeg Jasmijn een jeugdlintje van burgemeester Lucien van Riswijk.
Het fenomeen kinderburgemeester wint aan populariteit. Steeds meer gemeenten kiezen voor een jongere evenknie van de volwassen burgervader en hopen zo de jeugd meer te betrekken bij de plaatselijke politiek. Jong geleerd is oud gedaan.
In Zevenaar had Jasmijn de primeur; in Duiven is Lars Evers als eerste kinderburgemeester bezig aan zijn laatste maanden.
De sollicitatieprocedure voor zijn opvolger is inmiddels in gang gezet.

Hoe kun je de nieuwe kinderburgemeester raadplegen? Je kunt in contact komen met de kinderburgemeester via het emailadres: kinderburgemeester@zevenaar.nl.