Mantelzorgcafé Zevenaar, niet zomaar een café!

ZEVENAAR - Verricht u regelmatig extra zorgtaken voor een partner of familielid, buurman of -vrouw, vriend of vriendin. Mantelzorgers geven aan voor emotionele steun soms moeilijk bij familie of vrienden terecht te kunnen, of het lastig te vinden steeds een beroep op dezelfde mensen te moeten doen. Dan kan een ontmoetingsplek van mantelzorgers, het lotgenotencontact, uitkomst bieden. 

Daarom is Caleidoz het Mantelzorgcafé Zevenaar gestart waar mantelzorgers vrijuit kunnen praten met mensen in een vergelijkbare en herkenbare situatie, ontdekken dat anderen ook gevoelens van onzekerheid en eenzaamheid hebben, elkaar kunnen vertellen hoe zij hebben leren omgaan met spanning en stress en informatie & tips kunnen uitwisselen over de vormen van mantelzorgondersteuning.

Mantelzorgcafé Zevenaar, niet zomaar een café! Elke eerste maandag van de maand gaan in de Hooge Bongert rond 19.00 uur de deuren open. Eerst wordt op hoofdlijnen een onderwerp besproken. Denk aan vormen van vervangende zorg (respijtzorg) om de mantelzorger een adempauze te geven en de rol van de mantelzorgmakelaar. Na de pauze staat het luisterend oor centraal: de mantelzorger kan zijn ervaring vertellen, knelpunten aankaarten of een hulpvraag stellen. Getracht wordt om de avond om 21.00 uur af te sluiten.

Op 4 oktober is het onderwerp respijtzorg, op 1 november de mantelzorgmakelaar en op 6 december de (sociale) routekaart Zevenaar. Met ingang van 2022 wordt elk kwartaal een thema diepgaand aan de orde gesteld met hulp van een materiedeskundige. "Heeft u een vraag? Stuur dan een mail naar mantelzorgcafezevenaar@gmail.com!"