Afbeelding
zaken

Is jouw inboedel goed verzekerd?

Zakelijk

Als je een eigen woning hebt, is het verstandig om deze goed te laten verzekeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet, zit je met torenhoge kosten in je maag. Veel mensen vergeten helaas hun inboedelverzekering. Zij menen dat hun inboedel niet zoveel waarde heeft en laten een speciale verzekering daarom achterwege. Dat is jammer, want een inboedelverzekering kan eigenlijk altijd uit. Wij laten je daarom graag zien wat een goede inboedelverzekering voor jouw situatie is en hoe je kunt zorgen dat je een goede deal voor een lage maandpremie kunt realiseren. 

Drie soorten inboedelverzekeringen 

Een inboedelverzekering is een heel uitgebreide verzekering waarmee je vele soorten schade kunt laten dekken. Zo kun je bijvoorbeeld contact met je verzekeraar opnemen wanneer je schade aan je inboedel hebt als gevolg van brand, lekkage, storm of schroeien. Niet alleen je meubels zijn dan goed verzekerd, ook je telefoons en laptops zijn standaard meeverzekerd. Moet je deze apparatuur op eigen kosten vervangen, dan kan dat een flinke aderlating zijn. Er zijn drie soorten inboedelverzekeringen die je kunt nemen. Het verschil tussen deze opties is hoeveel risico’s je wilt laten verzekeren. Zo zijn bij de voordeligste verzekering (inboedel basis) ongelukjes niet meeverzekerd en ook spullen buiten je woning vallen niet onder je polis. Kies je voor een duurdere verzekering (inboedel allrisk met buitenshuis dekking), dan zijn deze situaties ook meeverzekerd. 

Heb je aanvullende verzekeringen nodig? 

Je woning bestaat uit meer dan alleen je inboedel. Als je dus een woonverzekering afsluiten gaat, kijk dan ook eens naar de aanvullende verzekeringen die je kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opstalverzekering. Met deze verzekering wordt ook de schade die jouw woning heeft opgelopen vergoedt. Is er bijvoorbeeld brand geweest in jouw huis, dan vergoedt de inboedelverzekering de schade die ontstaan is aan jouw meubelen, de opstalverzekering kan ingezet worden om de schade aan het huis te herstellen. Reis je veel en neem je dan bijvoorbeeld altijd je dure laptop mee? Kijk dan eens of de kostbaarhedenverzekering interessant is. Met deze verzekering zijn je spullen niet alleen thuis, maar overal ter wereld goed verzekerd. 

Sluit je verzekering online af

Je kunt nooit te vroeg zijn met het afsluiten van een inboedelverzekering. Kijk daarom vandaag nog even op de site van Univé om te zien wat voor jou de beste optie is. Dit kun je doen aan de hand van de Wooncheck. Je krijgt dan een aantal vragen over jouw wensen en het soort huis dat je hebt. Op basis van deze vragen krijg je te zien welke verzekeringen de moeite waard zijn. Neem je meerdere verzekeringen bij Univé? Dan kun je profiteren van pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Zo ben je altijd goed verzekerd zonder dat je hoge maandpremies hoeft te betalen.