Bij Asian Spoon wordt Chinese tapas geserveerd

vr 12 okt 2018, 12:14 Zakelijk

Ab Hendriks

De dames Lai Ying Wang en Jessy Chen zijn sinds kort de ondernemers van Asian Spoon, gevestigd in het voormalige WOK Masters restaurant aan de Doesburgseweg 2 in Zevenaar. Beide dames hebben ruime ervaring opgedaan in Chinese specialiteiten restaurants.

ZEVENAAR - “Ik ben opgegroeid in een restaurant van mijn familie en maakte op jonge leeftijd kennis met alle facetten van de Chinese keuken. Ik ben als het ware met de rijstpaplepel opgevoed”, vertelt een enthousiaste Lai Ying. “De naam van ons restaurant Asian Spoon is simpel en tegelijk geniaal. Spoon betekent lepel en symboliseert de oude Chinese cultuur.” Het voormalige WOK Masters is volledig gestript. De wandbekleding is rustig maar met accenten, waaronder een parodie op het olieverfschilderij Amandelbloesem van Vincent van Gogh uit 1890. “Het zachte hemelse blauw, takken en de bloesem symboliseren het nieuwe leven. Dat laatste zie je ook in Asian Spoon. Het restaurant is geen wok-restaurant, maar een hybride-restaurant. Dit betekent dat de maaltijden in de vorm van tapasgerechten aan tafel worden uitgeserveerd. Onze recepten zijn verrassend. De gasten kunnen hiermee op een creatieve manier de maaltijd samenstellen en ook zelf gerechten ophalen aan het Sushibuffet en aan een eiland met koude gerechten. Bij het grand dessert staat een heerlijk nagerecht klaar.”

Bij Asian Spoon is voor het hybride-concept gekozen omdat de gast op deze manier écht kan genieten, de maaltijden zijn met zorg samengesteld en bereid met zoveel mogelijk ingrediënten uit de regio.

Asian Spoon heeft een website waarop gerechten online besteld kunnen worden. “De bestellijst is overzichtelijk en biedt de mogelijkheid een keuze te maken uit een kleine of grote portie en aan te geven welke saus de voorkeur heeft. Totaal worden 63 gerechten aangeboden. Wij houden rekening met de meest voorkomende allergieën. Wij zien met enthousiasme onze gasten bij Asian Spoon tegemoet!”

asianspoon.nl