Uitreiking van de eerste sponsorbrochure aan het koningspaar Gerard & Ans Polman, door Fred van Uem (hoofdcommissie concours)
Uitreiking van de eerste sponsorbrochure aan het koningspaar Gerard & Ans Polman, door Fred van Uem (hoofdcommissie concours) (Foto: Elma van Uem)

Federatief Schuttersconcours in Zevenaar

  Verenigingen

Op 15 september 2019 houdt St. Andreas ’t Grieth het Federatief Schuttersconcours. Circa 2.500 schutters en muzikanten zullen in het centrum van Zevenaar strijden om de Federatieve Schutterstitels.

ZEVENAAR - Nicky Thomassen, voorzitter van St. Andreas, vertelt: “Een Federatief Schuttersconcours is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle schutterijen die lid zijn van de federatie St. Hubertus. Dat betekent dat er schutters vanuit heel Gelderland naar Zevenaar komen om te strijden om de federatieve titels!”

Met de organisatie van het concours brengt St. Andreas een uniek evenement naar het centrum van Zevenaar. “Alle wedstrijden, of het nu gaat om de marswedstrijd, vendelen of de schietwedstrijden, worden allemaal in het centrum van Zevenaar gehouden.” De wedstrijden voor bielemannen, vendeliers en marketentsters vinden plaats op het kermisterrein aan de Oude Doesburgseweg, het Raadhuisplein staat in het teken van de muziekwedstrijden en op het parkeerterrein van Jumbo Heemskerk wordt schietwedstrijden gehouden.

De voorbereiding voor het concours zijn inmiddels van start gegaan. “We hebben een aantal commissies gevormd. Elke commissie zorgt voor de organisatie van een onderdeel van het concours. Natuurlijk kunnen we alle hulp goed gebruiken, dus mocht iemand zich als vrijwilliger willen inzetten voor dit unieke evenement dan horen we dat graag!” St. Andreas is te bereiken via secretaris hoofdcommissie, Theo Aaldering op mailadres: concours2019@st-andreas-grieth.nl.

Meer berichten