In de omgeving van Pannerden wordt een nieuw klompenpad aangelegd. Bewoners kunnen plaatsnemen in een speciale werkgroep. (foto: PR)
In de omgeving van Pannerden wordt een nieuw klompenpad aangelegd. Bewoners kunnen plaatsnemen in een speciale werkgroep. (foto: PR)

Startavond over klompenpad Pannerden

  Toerisme

Loop je ook graag een blokje om in jouw eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw klompenpad in de omgeving van Pannerden? Kom dan naar de startavond op dinsdag 28 januari en doe en denk mee over dit toekomstige klompenpad.

PANNERDEN - Het zoekgebied van het nieuwe klompenpad ligt in de Pannerdense Waard. Stichting Landschapsbeheer Gelderland laat weten: "We zoeken naar een verbinding tussen de klompenpaden in de gemeente Duiven (Husloapad en Kandiapad) en het in 2018 geopende Rijnstrangenpad in de gemeente Zevenaar. Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen."

Het klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep, waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden, bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het klompenpad. In Gelderland en Utrecht zijn 120 klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn een stimulans voor de lokale economie. Het klompenpad in Pannerden wordt mede mogelijk door de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland.

De startavond vindt plaats op dinsdag 28 januari in Brasserie Terras De Raayhof, Pannerdense Waard 14 in Pannerden. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur. Wethouder Belinda Elfrink opent de bijeenkomst. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen over deze startavond kun je terecht bij Erik van Eek van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, via telefoonnummer 06 - 509 47 113.

Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

klompenpaden.nl

Meer berichten