SV Babberich viert de winst van landelijke amateurbeker in 1997 in de Kuip. (archieffoto: PR)
SV Babberich viert de winst van landelijke amateurbeker in 1997 in de Kuip. (archieffoto: PR)

'Op naar de honderd is ons streven'

  Sport

van de redactie

Zaterdag 28 maart zou SV Babberich haar negentigjarig jubileum vieren. Er zou in de middag een receptie plaatsvinden op sportpark De Buitenboom waarvoor allerlei mensen waren uitgenodigd die in het verleden veel voor de club hebben betekend, mensen die dat nu nog steeds doen en natuurlijk ook collega-bestuurders van andere Babberichse verenigingen en omliggende voetbalverenigingen.

BABBERICH - In de avond zou een groot aantal oud-spelers zich melden voor een reünie om de opgedane ervaringen uit het verleden met elkaar te delen. Veel hoogtepunten, maar natuurlijk ook de zaken die eerder niet goed zijn gegaan. Die verhalen horen ook bij SV Babberich. Daar is van geleerd en samen met alle hoogtepunten (kampioenschappen en natuurlijk het winnen van de Amstelcup in De Kuip, red.) maakt dit wat SV Babberich is.

Het zou allemaal op 28 maart gaan gebeuren, want helaas lijdt ook SV Babberich aan de gevolgen van het rondwarende coronavirus. De voorbereidingen werden abrupt afgebroken. Er was dus geen feest op De Buitenboom, maar wanneer alle opgelegde regels opgeheven zijn, zal er natuurlijk een nieuwe datum gepland worden. Iedereen zal tijdig op de hoogte gesteld worden zodat niemand het jubileum aan zich voorbij hoeft te laten gaan. Reeds gestuurde uitnodigingen zullen opnieuw worden verstuurd.

Gelukkig heeft het bestuur een aantal maanden geleden besloten om een jubileumkrant uit te brengen. Met een enthousiaste groep vrijwilligers heeft dit geleid tot een prachtig resultaat. De krant is inmiddels verspreid in Babberich en omliggende plaatsen. De sponsoren, die een belangrijke rol speelden bij de totstandkoming van het krantje, hebben ook een exemplaar ontvangen. Helaas heeft niet iedereen in Babberich een krantje ontvangen. Dat kan komen doordat mensen stickers op hun brievenbus hebben waarop staat dat ze geen reclame willen ontvangen. Om deze mensen alsnog tegemoet te komen, liggen er krantjes bij de Coop in Babberich.

30 maart 2020 was een historische dag voor SV Babberich omdat de SV dan jarig is. Uit respect wordt op deze leeftijd meestal niet naar de leeftijd gevraagd. Voor SV Babberich maakt dat niet uit omdat men trots was op de bereikte leeftijd: SV Babberich is negentig jaar jong! Het bestuur wil via deze weg alle leden, oud-leden, vrijwilligers, sponsoren en dorpsgenoten gefeliciteerd met dit heuglijke feit.

Van verschillende kanten zijn er felicitaties binnen gekomen met daarbij de opmerking: “Op naar de honderd!” Dat is inderdaad het streven, maar het bestuur sluit de ogen niet voor de realiteit. “We hebben de steun van onze leden, sponsoren en dorpsgenoten hard nodig om SV Babberich overeind te houden”, geeft voorzitter Martijn Bouwman aan. “We kunnen nieuwe, spelende leden nog steeds erg goed gebruiken en zeker in het coronatijdperk, waarbij we geen inkomsten uit de kantine kunnen genereren, zullen we erg zorgvuldig naar de uitgaven moeten kijken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden